20151030 syrians and iraq refugees arrive at skala sykamias lesvos greece 2

Heroïsche redding op zee wordt brute poging tot kaping

Buitenlandokt 05 2023, 12:00
Het drama op de Atlantische Oceaan: terwijl de bemanning van het Nederlandse schip Vos Pace uit het goede van hun hart een groep van tachtig migranten redt, krijgen ze te maken met niets minder dan een gewelddadige poging tot kaping! Negen van deze zogenaamde 'migranten' hebben, bewapend met messen, getracht het schip over te nemen schrijft het AD.
De situatie, 80 kilometer ten noorden van het Zuid-Marokkaanse Ajfennir, escaleerde razendsnel toen deze negen individuen besloten dat ze niet aan wal wilden worden gebracht. De zeelieden, die hun plicht deden door mensenlevens te redden, werden plotseling geconfronteerd met deze messen-zwaaiende piraten. "Een chaotische situatie," zoals bevestigd door een woordvoerder van de Bredase rederij Vroon.
Dit schokkende incident stelt ons voor een nieuwe realiteit. In een wereld waarin de grenzen vervagen tussen echte vluchtelingen die op zoek zijn naar een beter leven en criminele elementen die misbruik maken van de situatie, moeten we onszelf afvragen: waar ligt de grens?
Dit waren geen wanhopige migranten op zoek naar bescherming; dit waren piraten met een duidelijke criminele intentie. En de boodschap is duidelijk: goedheid wordt beantwoord met bedreigingen en geweld.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Deze zorgwekkende gebeurtenis werpt een donkere schaduw over de vraag hoe Europa moet omgaan met de complexe migratie-uitdagingen waarvoor het staat. Waakzaamheid en voorzichtigheid zijn geboden. Het veiligstellen van de levens en belangen van onze zeelieden moet altijd onze hoogste prioriteit hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten