Hongaarse premier Viktor Orbán waarschuwt het Westen: ''Rusland mag en kan deze oorlog niet verliezen''

Hongaarse premier Viktor Orbán waarschuwt het Westen: ''Rusland mag en kan deze oorlog niet verliezen''

Poetin en Orbán op een diplomatieke ontmoeting. Bron: Kremlin.ru / Wikimedia Commons.

De Hongaarse premier Viktor Orbán zegt dat het Westen moet begrijpen dat Poetin niet mag verliezen en niet zal verliezen. Rusland kan niet toestaan dat de NAVO permanent aanwezig is in Oekraïne. We kunnen ons dus schrap zetten voor een langdurige oorlog.

De tijd is al verstreken dat Rusland Oekraïne snel zou kunnen veroveren of een vriendelijke regering kon installeren. Als Rusland een snelle overwinning had behaald, zou dat mogelijk zijn geweest, maar het is nu hopeloos. Daarom is het doel van Rusland om Oekraïne onbestuurbaar te maken, zodat het Westen het niet als prijs kan claimen. Hier hebben zijn ze al in geslaagd volgens Orbán.

''Het is nu Afghanistan. Het land van niemand. Het Westen begrijpt niet dat de tijd aan de zijde van Rusland is in Oekraïne. Rusland is een enorm land en kan een enorm leger op de been brengen. Oekraïne heeft bijna geen mankracht meer om naar het slagveld te sturen. Als dat gebeurt, wat dan? We zitten dan in grote, grote problemen,'' zegt Viktor Orbán.

''Als het aanstaande Russische offensief in de lente succesvol blijkt te zijn, zullen de NAVO-landen geconfronteerd worden met de vraag of we soldaten naar Oekraïne sturen om te vechten. Dit is iets waar de Amerikaanse bevolking niet over nadenkt, maar het speelt wel voor ogen bij een groeiend aantal Europeanen, wier landen verwoest kunnen worden als de oorlog zich verspreidt. Het Westen is in oorlog met Rusland. Dat is de realiteit. Elke dag gaan we er verder in,'' verzucht Viktor Orbán.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

De Ruslandkenner Wierd Duk vreest dat Viktor Orbán gelijk heeft. ''Voor de Russische leiding en voor veel 'gewone' Russen is dit een existentiële strijd, zoals ik gisteren ook bij Vandaag Inside zei: Poetin kán Oekraïne niet opgeven.'' schrijft Wierd Duk. Daarom moeten wij elke berichtgeving over een mogelijke militaire staatsgreep in Rusland met een korreltje zout nemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties