shutterstock 1621002841

Iran vuurt honderden raketten en drones af op Israël in vergelding voor aanval op Iraans consulaat

Buitenlandapr 14, 9:30
Iran heeft gisteravond en vannacht, zoals al werd verwacht, honderden raketten en drones afgevuurd op Israël. Deze aanval wordt gezien als vergelding voor een Israëlisch bombardement op het Iraanse consulaat in Damascus eerder deze maand. De aanval van Iran, die voornamelijk gericht was op Israëlisch grondgebied, door de Israëlische luchtverdediging, waarbij slechts beperkte schade werd gemeld.
Volgens officiële Israëlische bronnen zijn er ongeveer 300 drones en raketten vanuit Iran naar Israël afgevuurd. Gelukkig kon het merendeel van deze projectielen worden onderschept door de Israëlische luchtverdedigingssystemen. Het Israëlische leger rapporteert dat meer dan 99% van de projectielen werd neergehaald. Sommige aanvallen werden naar verluidt uitgevoerd vanuit Jemen en Irak, wat wijst op een gecoördineerde inspanning vanuit verschillende locaties.
Premier Benjamin Netanyahu van Israël reageerde op de aanval door vastberadenheid te tonen, waarbij hij op zijn sociale media-account schreef: "Wij hebben onderschept, wij hebben afgeweerd, wij zullen winnen." De Israëlische minister van Defensie waarschuwde echter dat de confrontatie nog niet voorbij is, ondanks dat de eerste golf van Iraanse luchtaanvallen werd afgeslagen.
De Verenigde Staten hebben ook gereageerd op de escalatie van het conflict. Minister van Defensie Lloyd Austin heeft Iran gewaarschuwd voor verdere aanvallen op Israël, terwijl hij benadrukte dat de VS niet uit zijn op een confrontatie, maar wel vastbesloten zijn om hun troepen te beschermen en de veiligheid van Israël te waarborgen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
De Amerikaanse President Joe Biden overlegt vandaag met leiders van de G7 over een gezamenlijke diplomatieke reactie op de "brutale" en "ongekende" aanval op Israël door Iran. De Verenigde Staten hebben Israël geholpen om de aanval af te weren, waarbij bijna alle inkomende projectielen werden neergehaald.
Ondertussen vierden duizenden Iraniërs de aanval in Teheran door de straten op te gaan en anti-Israëlische en anti-Amerikaanse leuzen te scanderen. De Revolutionaire Garde kondigde het begin van de aanval aan, waarna mensen zich verzamelden op het Palestinaplein in het centrum van de Iraanse hoofdstad.
De situatie blijft dus gespannen in het Midden-Oosten, met de dreiging van verdere escalatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten