shutterstock 1010376823

Jordan B. Peterson: 'Het is onze morele plicht om het WEF tegen te werken'

Buitenlandjan 02 2023, 19:00
De bekende klinisch-psycholoog en opiniemaker Jordan B. Peterson zegt dat het een morele plicht is om het World Economic Forum actief tegen ge werken. Want, zegt hij, het moet klaar zijn met "top down centraliserende moralisten." Zo is het.
De Britse krant The Spectator heeft een zeer goed artikel gepubliceerd waarin wordt uitgelegd dat het bepaald niet geschift is om het oneens te zijn met de doelen van het World Economic Forum, en daar actief tegen in te gaan. Ja, dat lees je goed. In Nederland zou zoiets nooit gebeuren, maar in het Verenigd Koninkrijk blijkbaar wel. Daar hebben ze dus toch nog iets van de persvrijheid.
"Het is niet gek om het WEF te zien als een gevaarlijke kracht in de wereldpolitiek," aldus het stuk. "Om Joseph Heller aan te passen, alleen omdat je paranoïde bent, betekent dat het WEF niet achter je aan zit."
"Welke bijvoeglijke naamwoorden zou ik moeten gebruiken om een organisatie te beschrijven die voorstelt om de herorganisatie van 8 miljard zielen, 195 landen, internationale betrekkingen, sociale beleid op grote schaal en een $ 104 biljoen wereldeconomie te coördineren?" vraagt de auteur van het artikel. "Woorden als 'delusional' en 'megalomaan' komen in gedachten."
Vervolgens legt hij uit dat het WEF feitelijk voor "corporatisme" staat. En dat is een probleem. Want corporatisme gaat "niet goed samen met vrijheid" en ook niet met "democratie." Zo is er in het corporatisme feitelijk geen ruimte voor dissidente gedachten. Er moet "consensus" zijn, en die consensus moet aan een ieder opgedwongen worden.

Jordan B. Peterson reageert

Jordan B. Peterson heeft dit artikel ook gelezen en promoot het op Twitter. Daarbij maakt hij duidelijk dat hij de gedachte achter het artikel niet alleen steun, maar eigenlijk vindt dat de auteurs nog best veel verder mogen gaan.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De titel van het stuk is "waarom het niet gek is om tegen het World Economic Forum te zijn." Nou, zegt Peterson, dat is niet alleen "niet gek." Nee. "het is een morele plicht." Want, gaat hij verder, het is tijd om een einde te maken aan de topdown-centraliserende projecten van globalistische elites:
Zo is het precies. En daar valt nog wel iets aan toe te voegen. Want het gaat er niet eens alleen maar om dat het een "centraliserende" macht is... maar dat het een ronduit kwaadaardige beweging is. Het doel van deze mensen is niet om het leven beter te maken voor de gewone mens... maar voor de machthebbers en de grote bedrijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten