screen shot 2022 08 28 at 19

Na falend vuurwerkverbod in 12 gemeenten pleit de Nijmeegse burgemeester Bruls voor een landelijk vuurwerkverbod

Binnenlandjan 02 2023, 18:00
Het is triest om te zien hoe de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls pleit voor een landelijk vuurwerkverbod tijdens de volgende jaarwisseling. Hij beweert dat het alleen werkt als er één landelijke lijn wordt getrokken, maar dat is simpelweg niet waar. Bruls toont zich een slecht verliezer, hij had kunnen weten dat de Nederlander niet zonder slag of stoot haar tradities opgeeft. Eigenlijk hebben we Zwarte Piet ook te makkelijk laten afschaffen door de globalistische bestuurselities. Gelukkig kan dat besluit ooit ook weer worden teruggedraaid als de stille meerderheid deze modegrill spuugzat is.

Totaalverbod is niet te handhaven. Politie heeft niet genoeg mensen daarvoor. En dan? Politie in nieuwjaarsnacht dwingen op jacht te gaan naar gewone burgers die gezellig met buurt wat sierpotten willen afsteken? Die kunnen immers gewoon over de grens en online worden gekocht hè?

Hart van Nederland
Hart van Nederland
@HartvNL

Burgemeester Bruls: vuurwerkverbod werkt alleen bij één landelijke lijn hartvannederland.nl/nieuws/politie…

2.1K
Reply
In plaats van het vuurwerk de schuld te geven van de problemen tijdens de jaarwisseling, moeten we ons richten op het echte probleem: het onopgevoede tuig dat tijdens de jaarwisseling rellen veroorzaakt. Een vuurwerkverbod zal dit tuig alleen maar aanzetten om op andere manieren te gaan rellen. Bovendien is het volkomen onrealistisch om te denken dat een vuurwerkverbod op landelijk niveau handhaafbaar is. Zoals Caroline van der Plas (BBB) al terecht opmerkt, heeft de politie simpelweg niet genoeg mensen om een totaalverbod te handhaven. Bovendien zullen mensen gewoon naar andere gemeenten of het buitenland gaan om vuurwerk te kopen, waardoor het verbod volkomen nutteloos is.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
In plaats van te pleiten voor een landelijk vuurwerkverbod, moeten we ons richten op het aanpakken van het echte probleem: het onopgevoede tuig dat tijdens de jaarwisseling rellen veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld door het inzetten van extra politie of door een meldplicht in te voeren zodat deze oproerkraaiers tijdens de jaarwisseling van de straat zijn. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de jaarwisseling voor iedereen veilig en gezellig blijft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten