shutterstock 2135889201

Knettergekke Iraanse extremisten willen Ronaldo vervolgen voor overspel: 'Hij knuffelde een gehandicapte kunstenares!'

Buitenlandokt 14 2023, 10:30
Als je wilt weten hoe geschift, hoe totaal gestoord, de extremisten zijn die het voor het zeggen hebben in Iran hoef je alleen dit artikel maar even te lezen. Geschifte advocaten in dat land willen de voetballer Cristiano Ronaldo namelijk vervolgen omdat... niet schrikken... hij een gehandicapte kunstenares een knuffel én een kus op haar hoofd gaf.
Ronaldo bezocht onlangs Iran met zijn Arabische voetbalelftal. Hij speelde een wedstrijd in het land... en ontmoette daar ook de bekende kunstenares Fatemeh Hamami.
Deze vrouw is voor 85 procent verlamd. Dat is intens. Heel erg. Maar ondanks haar lichamelijke beperkingen slaagt ze erin a) gelukkig te zijn en b) kunst te maken.
Die kunst maakt ze met haar voeten.
Hoe dan ook, toen hij in Iran was had Ronaldo een ontmoeting met Hamami. Toen hij haar zag omhelsde hij haar en kuste hij haar op haar hoofd. Dit om duidelijk te maken dat hij ongelooflijk veel waardering en respect voor haar heeft.
Alleen is er een probleem. De geschifte Iraanse shariawet stelt namelijk dat het hebben van "fysiek contact" met een "ongetrouwde vrouw" het equivalent is van seks met haar hebben. Wat Ronaldo deed wordt door Iraanse mullah-gekken daarom gezien als overspel.
Knettergekke Iraanse advocaten zijn nu bezig met een rechtszaak. Zij willen Ronaldo blijkbaar vervolgen en, als dat lukt, dan willen ze dat hij veroordeeld wordt tot 99 zweepslagen. Gewoon, omdat het kan en omdat hij een gehandicapte vrouw dus wat menselijke warmte gaf.
Gestoorder dan dit wordt het niet. Deze man was vriendelijk tegenover een zwaar gehandicapte vrouw. Hij wilde haar menselijke warmte geven. Vriendelijkheid.
Maar in het geschifte Iraanse regime is vriendelijkheid, menselijke warmte, een doodzonde. Je mag alleen je eigen vrouw aanraken, maar voor de rest moeten mensen elkaar daar afstandelijk behandelen, zonder enige menselijkheid.
Triest. Maar vooral ook: het ultieme bewijs hoe geschift, hoe demonisch, en hoe kwaadaardig dat Iraanse regime én de ideologie waarop dat regime gebaseerd is zijn. Het is écht satanisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten