Kijk! Thierry Baudet: 'We staan op de rand van de Derde Wereldoorlog. Prudentie en de-escalatie zijn nu harder nodig dan ooit'

Politiekokt 12 2023, 12:00
Bij een commissievergadering van de Tweede Kamer heeft Thierry Baudet opgeroepen tot "prudentie en de-escalatie" in het Midden-Oosten. De FVD-leider zei dat hij en zijn partij natuurlijk het walgelijke terrorisme van Hamas veroordelen. Maar, zei hij, Nederlanders én de rest van de wereld moeten zich niet door hoogoplopende emoties laten meesleuren.
Wat Hamas heeft gedaan is afschuwelijk, aldus Baudet. De ranzige terroristische organisatie heeft op brute wijze onschuldige Israëlische burgers afgeslacht. Het is wanstaltig. Het is crimineel. Het is demonisch.
Aan de andere kant betekent dit niet dat we 'dus' moeten roepen dat Israël Gaza van de kaart kan en moet vegen. Het lijkt Baudet duidelijk dat Israël "zich gigantisch in de voet schiet met de huidige extreme" tegenreactie. Ook de argumenten die gebruikt worden: "Either you're with us, or you're against us" vindt hij onverstandig.
Want, zei Baudet, hoewel Israël natuurlijk het volste recht heeft om Hamas aan te pakken en te verzwakken is het niet zo dat het verstandig is om helemaal los te gaan en normale oorlogsregels terzijde te schuiven. Dit is al helemaal zo als je bedenkt dat dit gedrag ervoor kan zorgen dat de situatie verder escaleert - en dat het uiteindelijk in een grote oorlog resultaat waar ook andere landen bij betrokken worden.
Sterker nog, Baudet zei heel duidelijk dat we, als dit zo doorgaat, afstevenen op een Derde Wereldoorlog. "Krijg de lont dan nog maar eens uit het kruidvat," aldus Baudet.
En dat is niet alles. Want niet alleen kan het misgaan in het hele Midden-Oosten, het kan ook verkeerd aflopen in het Westen zelf - en dus ook in Nederland. Want of we het nu leuk vinden of niet, we hebben verschillende bevolkingsgroepen die op deze manier steeds meer tegenover elkaar komen te staan.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor de VREDE. Wij willen GEEN OORLOG. We staan voor rationaliteit... en we staan bovenal voor NEDERLAND, voor óns volk en voor ónze belangen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS en houd deze échte Nederlandse website in de lucht!
Oh, en dan is er ook nog het feit dat een grote oorlog in het Midden-Oosten voor nieuwe immigratiestromingen van 'asielzoekers' uit die regio zal zorgen - niet van Israëliërs, waarschijnlijk, maar uit de islamitische landen. Laten we eerlijk zijn, als Nederlanders iets vooral niet willen, dan is dat het.
De "oud-testamentaire leer" van "vergelding," concludeerde Baudet dan ook, is ronduit gevaarlijk in deze tijden. Daar staat tegenover dat de Nieuw Testamentaire leer van "samen leven we in tranen" of "de andere wang toekeren" simpelweg wijzer is. Misschien niet prettiger gezien onze instincten en onze emoties - maar wél verstandiger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten