shutterstock 1027049122

Koning Charles verbant prins Andrew uit Buckingham Palace na beschuldigingen van seksueel misbruik

Buitenlanddec 25 2022, 16:00
Het nieuws dat koning Charles van Engeland zijn jongere broer, prins Andrew, heeft laten weten dat hij niet langer welkom is in Buckingham Palace, heeft vandaag de hele wereld in shock gebracht. Andrew is al jarenlang in het middelpunt van de belangstelling vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik, in samenwerking met zijn oude vriend Jeffrey Epstein, die in de cel 'zelfmoord' heeft gepleegd.
Volgens insiders was de beslissing van Charles om Andrew te verbannen uit Buckingham Palace een moeilijke, maar noodzakelijke stap. "Zijn aanwezigheid in Buckingham Palace is nu officieel verleden tijd," zei een insider aldus De Telegraaf. "De koning heeft dat duidelijk gemaakt. Andrew is geen werkende royal meer. Hij staat er nu alleen voor."
Hoewel de beslissing om Andrew te verbannen uit Buckingham Palace zeker een schok is, is het ook een teken dat het vorstenhuis serieus is over het aanpakken van seksueel misbruik.
Hoewel de beslissing om Andrew te verbannen uit Buckingham Palace zeker een schok is, is het ook een teken dat het vorstenhuis serieus is over het aanpakken van seksueel misbruik en het behouden van een goede reputatie. Charles heeft ongetwijfeld goed nagedacht over deze stap.
Andrew was jarenlang een populaire figuur binnen het vorstenhuis en werd gezien als een belangrijke ambassadeur voor het Koninkrijk. Hij diende ook als speciale vertegenwoordiger voor handel en investeringen voor het Verenigd Koninkrijk en had een aantal belangrijke posities binnen het vorstenhuis... tot de zaak tegen hem écht ontplofte en hij zich tot overmaat van ramp ook nog eens voor schut zette in een controversieel tv-interview.
Hoewel hij altijd ontkende betrokken te zijn bij de misdaden van Epstein, bleef het schandaal hem achtervolgen en was het onderwerp van veel openbare kritiek en speculatie.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De beslissing om Andrew te verbannen uit Buckingham Palace is ook een teken dat het vorstenhuis niet langer bereid is om zijn schandalige gedrag te negeren. Het is te hopen dat de beslissing om Andrew te verbannen een duidelijk signaal is aan andere leden van het vorstenhuis dat seksueel misbruik niet wordt getolereerd en dat er consequenties zullen zijn voor degenen die zich schuldig maken aan dergelijk gedrag.
Overigens is het opmerkelijk dat het toegevallen is aan koning Charles om deze laatste grote stap te nemen en dat zijn moeder, koningin Elizabeth, dit toch niet heeft aangedurfd - of heeft aangewild. Of zou het zo zijn dat Charles nu eenmaal meer kennis heeft over de handel en wandel van zijn broertje?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten