screen shot 2022 04 21 at 20

Macron tegen Le Pen in debat: "Een hoofddoekjesverbod zal tot een burgeroorlog leiden"

Buitenlandapr 21 2022, 19:55
In een debat tussen de Franse presidentskandidaten Emmanuel Macron en Marine Le Pen heeft de eerste een heel grote fout gemaakt. Hij wilde plannen van Le Pen voor een "hoofddoekjesverbod" namelijk bekritiseren. Maar de wijze waarop hij dat deed bewees juist Le Pens gelijk. Want, zei hij, als zo'n verbod er komt zal dit leiden "tot een burgeroorlog." Wat?
Het is bijzonder spannend in Frankrijk. Emmanuel Macron is daar best in de problemen gekomen. Hij zal het ongetwijfeld nog steeds winnen - hij heeft immers de hele zittende macht voor zich werken, inclusief het ambtenarenapparaat, de pers, organisaties als het WEF en ga zo maar door - maar toch. Marine Le Pen vormt écht een bedreiging.
Dat werd onlangs ook duidelijk bij een debat tussen Macron en Le Pen. Macron wilde namelijk wat zeggen van plannen van Le Pen om een hoofddoekjesverbod in te voeren (op openbare plekken). Maar zijn argument tégen zo'n hoofddoekjesverbod onderstreepte juist - per ongeluk - de visie van Le Pen; namelijk dat Frankrijk een enorm probleem heeft met een immigrantenpopulatie die zich weigert aan te passen.
Het hoofddoekverbod van Le Pen zal dus volgens Macron een burgeroorlog ontketenen. Radicale moslims zullen de wapens oppakken en losgaan. Overal in het land zullen, aldus Macron, gevechten uitbreken. Het wordt dan één grote chaos.
Toen Macron dat zei zag je Le Pen onmiddellijk reageren. Haar ogen werden groot. Want niet alleen was de opmerking van Macron schokkend, maar Le Pen realiseerde zich natuurlijk ook dat hij juist haar gelijk ermee bewees.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Nogmaals, de kans op een eindoverwinning voor Le Pen lijkt me ondanks haar populariteit klein, maar toch. Als het echte vrije en open verkiezingen waren - zonder dat het establishment in de pers, politiek, ambtenarenapparaat, globalistische organisaties en ga zo maar door, zich ermee bemoeiden - dan zou Le Pen best eens kunnen winnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten