macron leger 5

Macrons knettergekke plan: Franse soldaten naar Oekraïne

Buitenlandfeb 27 , 10:00
In een nieuwe uitspatting van ongekende roekeloosheid heeft de Franse president Emmanuel Macron de wereld weer eens verbaasd. Ditmaal door te suggereren dat Frankrijk, in het kader van 'Europese solidariteit', bereid is om grondtroepen naar Oekraïne te sturen. Alsof de aanhoudende crisis in Oekraïne nog niet volatiel genoeg is, lijkt Macron te spelen met het vuur van een directe militaire confrontatie met Rusland.
In een tijd waarin Europese leiders zouden moeten streven naar de-escalatie en vrede, kiest deze gestoorde psychopaat ervoor om de deur wagenwijd open te zetten voor een escalatie die ons allemaal kan meesleuren in de afgrond. "Er is nu geen eensgezindheid om grondtroepen te sturen," aldus Macron, waarmee hij impliciet toegeeft dat zijn ideeën ver verwijderd zijn van gezond verstand en realiteitszin.
Waarom deze plotselinge marsrichting naar militaire interventie? Macron's woorden - "We zullen alles doen wat nodig is, zodat Rusland de oorlog niet kan winnen" - klinken meer als holle retoriek dan als een doordacht plan. Het is een gevaarlijke gok, een die de potentie heeft om Europa in zijn meest significante conflict sinds de Tweede Wereldoorlog te storten.
En waarvoor? Om te paraderen op het wereldtoneel als de grote beschermer van de democratie? Of is het slechts een wanhopige poging om zijn dalende populariteit in eigen land een boost te geven? Wat het ook is, Macron speelt een gevaarlijk spel, niet alleen met de levens van Franse soldaten, maar met de veiligheid van heel Europa.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS is voor VREDE. In Nederland én daarbuiten. Wij hebben GEEN zin in een grote Europese oorlog, laat staan in een Wereldoorlog. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer voor VREDE te pleiten, in plaats van voor oorlog zoals ALLE andere media dagelijks doen!
Het wordt tijd dat we ons realiseren dat dergelijke avonturen in het buitenland niet in ons belang zijn. De Europese burgers verdienen beter dan een toekomst gedicteerd door de grillen van een president die losgezongen lijkt van de realiteit. Het is hoog tijd voor een koerswijziging, weg van interventie en richting vrede en stabiliteit. Laten we hopen dat de stem van de rede zal zegevieren, voordat Macron en zijn gelijken ons allen meesleuren in hun waanzin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten