52038127300 bb1051d0fe c

Mainstream Media erkent: Het 'Succesvolle' Oekraïense Tegenoffensief loopt niet zoals gepland

Buitenlandjun 19 2023, 17:00
In een recente ommekeer van het narratief hebben de mainstream media, waaronder de Nederlandse krant De Telegraaf, eindelijk toegegeven dat het zogenaamde 'succesvolle' Oekraïense tegenoffensief minder goed verloopt dan aanvankelijk werd gerapporteerd. Dit na de openbaring van de Amerikaanse militaire denktank, het Institute for the Study of War (ISW), dat er een waarschijnlijke "onderbreking" is in het Oekraïense offensief vanwege de noodzaak om strategische en tactische aspecten te herzien.
Kolonel Margo Grosberg van de militaire inlichtingendienst van Estland heeft bevestigd dat "we de komende zeven dagen geen offensieve bewegingen zullen zien". Dit nieuws geeft een nieuw perspectief op de situatie op de grond, die tot nu toe werd gekenmerkt door een stortvloed aan rapporten over Oekraïense voortgang.
De Telegraaf voegde eraan toe dat "operationele pauzes een gebruikelijk kenmerk zijn van grote offensieve ondernemingen en deze pauze betekent niet het einde van het Oekraïense tegenoffensief, aldus de analisten". Een merkwaardige toevoeging, want hoewel operationele pauzes deel kunnen uitmaken van militaire operaties, dat natuurlijk alleen maar gebeurt als het niet gaat zoals gewenst. Er zijn geen "operationele pauzes" als alles gesmeerd, volgens plan verloopt.
Dit roept vragen op over de rol van media in het verslag van conflicten. Het is essentieel dat nieuwsorganisaties de verantwoordelijkheid op zich nemen om de feiten zoals ze zijn te rapporteren, zonder te proberen de publieke opinie te beïnvloeden of de situatie te verzachten. Het idee dat media zouden moeten fungeren als een propagandakanaal om 'militaire steun' voor een bepaald land te garanderen, is niet alleen onethisch, maar ondermijnt ook het vertrouwen in de berichtgeving.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Terwijl het Oekraïense tegenoffensief een cruciale fase ingaat, is het belangrijk dat de media de feiten en ontwikkelingen nauwgezet volgen, zonder te proberen het publiek een bepaalde richting op te duwen. Het is aan de wereld om te observeren, te leren en uiteindelijk hun eigen conclusies te trekken over de gebeurtenissen die zich op het wereldtoneel ontvouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten