Mel Gibson spreekt zich uit: De vergeten tragedie in Artsakh

Mel Gibson spreekt zich uit: De vergeten tragedie in Artsakh

Buitenlandsep 28, 18:00
Terwijl de wereld toekijkt en de mainstream media over andere zaken berichten, maakt Mel Gibson een dappere stap door de tragische situatie in Artsakh (Nagorno-Karabach) aan de kaak te stellen. De veel geprezen acteur veroordeelt de genocide tegen het Armeense volk en spreekt over de etnische zuivering van christelijke Armeniërs.
Het conflict in deze regio is al decennia gaande, maar is recentelijk geëscaleerd. Het Azerbeidzjaanse leger heeft de bovenhand gekregen in een snelle oorlog tegen de Armeense separatisten. Deze confrontatie, die in minder dan twee weken tijd beslecht werd, heeft de positie van de Armeense enclave verzwakt.
Azerbeidzjan, dat strategisch inspeelde op de huidige geopolitieke dynamiek, wist dat Rusland, traditioneel een bondgenoot van Armenië, te druk was met de situatie in Oekraïne. Dit liet Artsakh kwetsbaar achter, zonder de bescherming van zijn grootste bondgenoot. Armenië heeft tevergeefs naar het Westen gekeken voor hulp. Maar met gasdeals en economische belangen in het spel, bleef actie vanuit het Westen uit.
Gibson's beschuldigingen van etnische zuivering vinden enige grond in zorgwekkende berichten die naar buiten komen. Sociale media staat vol met verontrustende beelden van vermeende mishandeling en executie van Armeense burgers. Hoewel deze moeilijk te verifiëren zijn, kunnen ze niet zomaar genegeerd worden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
De grote vraag is: Waarom zwijgt de wereld? Waar is de internationale verontwaardiging? Mel Gibson heeft een belangrijke stap gezet door dit aan de kaak te stellen. Het is nu tijd dat de rest van de wereld volgt en actie onderneemt tegen deze vergeten tragedie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten