Knettergekke Amerikanen willen overal oorlog: 'We zullen Taiwan verdedigen, Turkije is verantwoordelijk voor Armenië'

Buitenlandsep 19 2022, 9:24
De totaal geschifte Amerikanen zijn druk bezig om overal in de wereld voor oorlog te zorgen. Nancy Pelosi stookte het vuurtje op in Armenië waar ze NAVO-bondgenoot Turkije de schuld gaf van Azerbaijaanse aanvallen op Armeense doelen... en president Biden zelf gooide olie op het vuur door te stellen dat Amerika Taiwan met man en macht zal verdedigen.
Laten we maar beginnen met Joe Biden. De Amerikaanse president zei in gesprek met het tv-programma 60 Minutes namelijk dat Amerika Taiwan verdedigd zou hebben als China eerder dit jaar had aangevallen toen de stress daar toenam - een situatie, trouwens, ook al veroorzaakt door Amerika.
Ja, dat lees je goed. Volgens Biden zou Amerika China dus feitelijk de oorlog hebben verklaard vanwege een klein eilandje in het oosten van Azië.
"Wij laten Taiwan haar eigen beleid maken," aldus Biden. "Wij bepalen niet of ze al dan niet onafhankelijk blijven, dat is hun eigen beslissing."
Oké. Mooi hoor. Maar toen kwam het.
Op de vraag of Biden Amerikaanse troepen gestuurd zou hebben naar Taiwan als China had aangevallen een paar maanden geleden was het antwoord: "Ja, als er een aanval was geweest [zonder precedent]." Meteen na het interview kwam een official van de overheid die liet weten aan CBS dat "het Amerikaanse beleid niet veranderd is," en dat Biden het niet zo meende allemaal. Maar dat deed hij natuurlijk wel. En ja, hij is president. Die official niet.

Pelosi: Armenië beschermen tegen 'Turkije'

Ondertussen is er ook alweer onrust tussen Armenië en Azerbaijan. En raad eens wie daar heel graag olie op het vuur gooit? Jawel, Nancy Pelosi, de 'Speaker of the House of Representatives.' Dat wil zeggen dat ze de op twee na hoogste politica is in Amerika, na Joe Biden en vice-president Kamala Harris.
Pelosi ging dus naar Armenië en daar vertelde ze dat ze... Turkije verantwoordelijk houdt voor de recente onrust daar:
Let wel, Turkije en Azerbaijan zijn broedervolkeren, ze hebben een goede band, en ja, Turkije heeft waarnemers in de regio om in de gaten te houden dat het niet helemaal misgaat. Maar de idee dat Turkije verantwoordelijk is voor wat Azerbaijan doet is totaal geschift.
Waarom Pelosi dit dan toch zegt, terwijl Turkije anders dan Armenië een NAVO-bondgenoot is (en Armenië juist actief verdedigd en beschermd wordt door Rusland)?
Er is maar één mogelijke verklaring voor: Amerika wil overal in de wereld oorlogen veroorzaken. Enkele weken geleden was er onrust tussen Griekenland en Turkije. Waarom? Omdat Griekenland bewapend wordt door de Amerikanen en vervolgens lekker opschept ten opzichte van Turkije; spierballen tonen, waarbij er natuurlijk ook nog even gebruik wordt gemaakt van inlichtingeninformatie gegeven door de Amerikanen (maar dat mogen we niet hardop zeggen, geloof ik).
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Let op wat die Amerikanen doen. Ze zijn van plan veel verder te gaan dan Oekraïne. Ze willen Taiwan in een tweede Oekraïne veranderen, en Armenië en mogelijk Griekenland in een derde en vierde. Overal in de wereld willen ze voor onrust zorgen - alles in een poging om de enige supermacht ter wereld te blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten