shutterstock 2480529831

Nederlandse en Turkse fans met elkaar op de vuist in fanzone Berlijn na EK-verwinning Oranje

Buitenlandjul 07, 16:15
Na de spectaculaire 2-1 overwinning van Nederland op Turkije in de kwartfinale van het EK, braken er zaterdagavond tijdens en na de wedstrijd rellen uit in Berlijn. Wat begon als een feestelijke avond voor de Oranje-supporters, eindigde in geweld en chaos.
In Berlijn ontstonden de eerste problemen direct na het tweede doelpunt van Nederland. Fans die de wedstrijd in de fanzone bekeken omdat ze geen kaartje voor het Olympiastadion hadden, raakten slaags met elkaar. Nederlandse supporters gooiden plastic bekers naar de Turkse aanhangers, wat de spanningen verder deed oplopen. Na de 2-1 sloeg de vlam in de pan en brak er een gevecht uit tussen beide supportersgroepen. De politie greep snel in en wist de herrieschoppers van elkaar te scheiden, waarna de fanzone leegstroomde. Het exacte aantal arrestaties is nog onbekend.
Ook buiten de fanzone in Berlijn was de sfeer gespannen. Voor de wedstrijd had de politie al een optocht van Turkse voetbalsupporters stilgelegd vanwege het herhaaldelijk maken van de 'wolvengroet'. Hoewel dit gebaar in Duitsland niet verboden is, achtte de politie het ongepast voor een sportevenement. De optocht mocht later onder voorwaarden verdergaan, maar werd uiteindelijk toch beëindigd toen de groet bleef worden gemaakt.
Tijdens de wedstrijd zelf bleven de problemen beperkt tot buiten het stadion, waar Nederlandse en Turkse fans naast elkaar op de tribunes geen incidenten veroorzaakten. Desondanks was er extra veiligheidspersoneel aanwezig om eventuele ongeregeldheden snel te kunnen beheersen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Ook in Nederland leidde de overwinning van Oranje tot onrust. In Den Haag trokken feestvierders massaal de straten op om de kwalificatie voor de halve finale te vieren. Wat begon met vuurwerk, eindigde echter in geweld tegen de politie in de Schilderswijk. Op andere plekken in Nederland, zoals Woensel, bleef het ook onrustig, hoewel op de meeste plaatsen de overwinning sportief werd gevierd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten