shutterstock 2477409615

Chaos in Haagse Schilderswijk na EK-uitschakeling Turkije: Politie en ME bekogeld met zwaar vuurwerk

sportjul 07, 10:15
Zaterdagavond is in Den Haag onrust ontstaan na de kwartfinale van het EK-voetbal tussen Nederland en Turkije. De politie en Koninklijke Marechaussee werden bekogeld met zwaar vuurwerk in de Schilderswijk. Ondanks het aanvankelijk feestelijke karakter van de vieringen, keerde de sfeer om toen groepen fans zich agressief begonnen te gedragen – niet heel verrassend.
Na de 2-1 overwinning van het Nederlands elftal op Turkije verzamelden zich vele supporters op straat. Zowel Nederlandse als Turkse fans gingen feestend en toeterend de stad in. De politie en ME waren in groten getale aanwezig, en ook de Koninklijke Marechaussee stond paraat met meerdere busjes.
De situatie escaleerde al snel toen de ‘fans’ zwaar vuurwerk tevoorschijn toverden en naar de politie en Marechaussee gooiden. De ME voerde rond middernacht meerdere charges uit om de menigte uiteen te drijven. "Het is mooi geweest, ga naar huis," riep een agent door een megafoon.
De agenten benadrukten dat er geweld zou worden gebruikt als de menigte niet uiteen ging. Ondanks de herhaaldelijke pogingen om de situatie onder controle te krijgen, bleef de sfeer gespannen en bleven groepen mensen zich verzamelen. Volgens een verslaggever van Omroep West ontstond er een "kat-en-muisspel" tussen de ordediensten en de menigte.
Ook op de Vaillantlaan in Den Haag werd de politie bekogeld met zwaar vuurwerk. Politiewoordvoerders meldden dat de situatie constant veranderde en dat er kort na middernacht nog steeds sprake was van onrust. Of er gewonden zijn gevallen bij de bekogeling en de charges kon de politie nog niet bevestigen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Reacties op het geweld lieten niet lang op zich wachten. VVD-fractievoorzitter Dilan Yesilgöz schreef op Twitter: “Wat een mooie voetbalavond… Dankzij Oranje is op veel plekken een prachtig gezamenlijk feestje gevierd! Schitterend om te zien. Het blijft wel ontzettend triest dat het op een paar plekken weer op rellen uitloopt. Dat heeft niets te maken met wat je vindt van de uitslag. Dat is vandalisme en het bewust belagen van onze politiemensen. Nooit acceptabel. Alle respect voor de politie. Dankzij hun snel en stevig ingrijpen is erger voorkomen.”

Wat een mooie voetbalavond… Dankzij Oranje is op veel plekken een prachtig gezamenlijk feestje gevierd! Schitterend om te zien. Het blijft wel ontzettend triest dat het op een paar plekken weer op rellen uitloopt. Dat heeft niets te maken met wat je vindt van de uitslag. Dat is…

2.0K
Reply
Dinsdag verzamelden zich ook al massaal fans op straat na de overwinning van Turkije op Oostenrijk in de achtste finales van het EK. Den Haag heeft een aanzienlijke Turkse gemeenschap van 43.207 inwoners, wat neerkomt op 7,7 procent van de totale bevolking van de stad. Dit percentage ligt boven het landelijke gemiddelde en ook hoger dan het gemiddelde van Zuid-Holland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten