shutterstock 2310033379

Politie grijpt in met waterkanon bij protest van XR-klimaatidioten: Ook Greta Thunberg van de partij

Politiekjul 07, 12:15
De politie in Den Haag had gisteren een drukke dag. Niet alleen de rellen in onder andere de Schilderswijk na de EK-uitschakeling van Turkije in de wedstrijd tegen Nederland, ook in de middag had de handhaving hun handen vol aan een stel doorgeslagen idioten. We hebben het hier natuurlijk over de klimaatgekkies van Extinction Rebellion (XR) waarbij ook, jawel, Greta Thunberg weer van de partij was. Deze idioten vonden het broodnodig om een kruispunt aan het begin van de A12 te blokkeren.
De politie, die de taak had om de kruising te ontruimen, zag zich genoodzaakt een waterkanon in te zetten om de demonstranten te verspreiden. Eerst werd een waternevel gebruikt, maar later werd een hardere straal ingezet om de groep effectiever uiteen te drijven. Uiteindelijk werden de demonstranten, waaronder Greta Thunberg, één voor één weggevoerd door de politie. Het is nog onduidelijk hoeveel aanhoudingen er precies zijn verricht.
Niet ver van de hoofdblokkade hadden andere activisten een kruispunt ter hoogte van het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken geblokkeerd. Daarnaast slaagde een kleine groep erin om de tunnelbak van de Utrechtsebaan te bereiken en een rijbaan te blokkeren. Ook hier moest de politie weer ingrijpen om de weg vrij te maken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
De afgelopen week was het al eerder onrustig in Den Haag. Dinsdag blokkeerde XR ook al enkele uren de A12 ter hoogte van de Tweede Kamer, toen het nieuwe kabinet werd beëdigd. Enkele tientallen betogers werden toen per bus naar het stadion van voetbalclub ADO gebracht en daar vrijgelaten.
De herhaaldelijke blokkades zorgen voor toenemende frustratie bij zowel de politie als het publiek, die geconfronteerd worden met verkeershinder en onrust – maar, zolang deze mafkezen elke keer weer twee straten verderop weer vrij worden gelaten, gaat er toch helemaal NIETS veranderen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten