shutterstock 2309890227

Na de PVV sluit nu ook Vlaams Belang zich aan bij de 'Patriots of Europe'-fractie: "samen staan we sterk!"

Buitenlandjul 07, 18:15
Het Vlaams Belang heeft officieel aangekondigd zich aan te sluiten bij de nieuwe "Patriots for Europe"-fractie in het Europees Parlement. Deze nieuwe fractie werd eind juni opgericht door de Hongaarse premier Viktor Orbán, samen met de Tsjechische oud-premier Andrej Babiš van de ANO-partij en Herbert Kickl van de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ). Het doel van deze alliantie is om rechtse, patriottische en nationalistische partijen in Europa te verenigen.
De aanmelding van Vlaams Belang betekent dat de fractie nu voldoet aan de vereisten om officieel erkend te worden in het Europees Parlement. Voor erkenning is het noodzakelijk dat een fractie minimaal 23 leden telt, afkomstig uit ten minste zeven verschillende lidstaten. Naast de drie stichtende partijen hebben ook het Spaanse Vox, het Portugese Chega en de Nederlandse PVV zich bij de nieuwe fractie aangesloten. Met de toetreding van Vlaams Belang is de zevende benodigde lidstaat nu vertegenwoordigd.
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken benadrukte de gemeenschappelijke waarden van de partijen binnen de nieuwe fractie. "Als rechtse, patriottische en nationalistische partijen staan we samen sterk in Europa," aldus Van Grieken. "We hebben meer gemeenschappelijk dan wat ons verdeelt. De liefde voor onze mensen en de diversiteit van Europese naties bindt ons. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ook in Europa onze mensen weer op de eerste plaats komen te staan."
Het Vlaams Belang was voorheen lid van de fractie Identiteit en Democratie (ID). Met hun overstap naar Patriotten voor Europa sluiten ze zich aan bij een groepering die zich inzet voor een terugkeer naar een Europa waarin de natiestaat centraal staat. Europarlementariër Tom Vandendriessche van Vlaams Belang benadrukt dat de nieuwe fractie zich wil verzetten tegen de "klimaatwaanzin van de Green Deal" en de "georganiseerde asielchaos" van het EU-migratiepact. Hij stelt dat de Europese kiezer duidelijk heeft gesproken en dat de bestaande elites in Brussel hier geen gehoor aan geven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
De oprichting van de nieuwe fractie belooft de machtsverhoudingen in het Europees Parlement te veranderen. Uiterst rechtse partijen die voorheen verspreid zaten over verschillende fracties, zoals Fidesz en PVV, verenigen zich nu in één blok. Dit kan hen helpen hun verkiezingsoverwinning om te zetten in meer invloed op de Europese besluitvorming. Fracties in het Europees Parlement kunnen subsidies ontvangen en hun standpunten coördineren, wat hun politieke slagkracht vergroot.
Hoewel partijen zoals de Italiaanse Fratelli D'Italia en de Poolse PiS hebben aangegeven niet toe te treden tot Patriotten voor Europa, wordt de mogelijke toetreding van het Franse Rassemblement National (RN) nog afgewacht. Met 86 parlementsleden zou RN een significante versterking voor de fractie betekenen, waardoor deze mogelijk de derde grootste in het parlement zou worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten