Deceptie! RN slechts DERDE in Frankrijk: extreemlinkse communisten en socialisten winnen

Politiekjul 08, 9:00
De Franse verkiezingen zijn gisteren uitgelopen op een enorme deceptie. RN van Marine Le Pen en Jordan Bardella is namelijk slechts - waarschijnlijk - de derde partij in het nieuwe Franse parlement. De coalities van extreemlinks én de centrumcoalitie van Emmanuel Macron hebben meer zetels verworven. Het goede nieuws? Voor Macron is dat óók slecht. De leider van de linkse populisten eist zijn vertrek al.
Nouveau Front Populaire (NFP) is erin geslaagd de hele politieke wereld gisteren te verrassen. De coalitie onder leiding van Jean-Luc Mélenchon - want zijn club is de grootste van de extreemlinkse clubs - is bij de verkiezingen veruit de grootste geworden. De voorsprong op Ensemble van Macron bedraagt ergens tussen de 42 en, tja, 20 ofzo zetels. Wat een significant gat is.
Het zegt veel. Want NFP is écht een coalitie van linkse stormtroepen. De Ecologische Partij ('Vegan!'), bijvoorbeeld. De Socialisten (dan hebben we het in Frankrijk niet over PvdA'ers, maar over echte socialisten van de oude stempel). Marxisten. Ook hier geldt, niet van die nepmarxisten van de SP, maar echte hardcore marxisten zoals wij in Nederland die tot vijftig/zestig jaar geleden hadden. De Eco-Socialistische Partij (een combinatie van totaal doorgeslagen groene gekken en radicale marxisten).
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Je hebt het écht over een radicaal-linkse coalitie. Alleen dan wel een populistische radicaal-linkse coalitie. Een coalitie die in principe niets heeft met Macron. Behalve dan dat ze deals met hem sloten om een verkiezingsoverwinning voor RN te voorkomen - en omdat beide partijen wisten dat dit hun eigen voordeel was. (Het was dus niet alleen moralistisch, maar ook gewoon opportunistisch)
NFP pakt tussen de 172 en 192 zetels, hoeveel het er precies worden gaan we later vandaag ontdekken vanwege dat regio-systeem daar in Frankrijk. Ensemble staat op 150 tot 170 zetels (hoewel waarschijnlijk dat ze naar de lagere kant neigen denk ik). En RN? De partij die mee zou doen voor de overwinning? 132 naar 152 zetels (waarschijnlijk zo rond de 143 dus).

RN valt tegen... en toch...

Voor RN van Le Pen is dat een flinke toename. Van 89 naar 143. Ga er maar aan staan. Maar het is natuurlijk geen overwinning. Sterker nog, de uitslag laat zien dat links en het centrum er heel succesvol in slagen om zich te organiseren als RN 'te groot' wordt. Dat belooft nog wat voor de presidentsverkiezingen - en niets goeds.
Wel is het zo dat RN veruit de grootste individuele partij van Frankrijk is. Zowel de extreemlinksen als de elitairen van Macron zijn coalities van allerlei kleine verschillende partijtjes. Dat moet niet vergeten worden.
Hilarisch genoeg betekent het echter niet dat Macron op zijn lauweren kan rusten. Jean-Luc Mélenchon heeft namelijk al meteen geroepen dat Macron moet opstappen. Niet zo gek, want echte socialisten en marxisten beschouwen Macron natuurlijk als een elitaire snob; als een marionet van 'kapitalisten' die 'het gewone volk uitbuiten.' 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Als Macron dacht dat alles nu goed zou komen voor hem kon hij weleens van een koude kermis thuiskomen. Helaas zal dat niet minder gelden voor het Franse volk, dat door deze verkiezingsuitslag in een situatie terechtkomt waarin er weer niets gedaan zal worden aan serieuze immigratie- en integratieproblemen in dat land. Wel belangrijk?
Mélenchon is tegen de NAVO, tegen de EU en fel tegen steun aan Oekraïne in de oorlog tussen dat land en Rusland. Onze mainstream media vieren zijn overwinning vandaag, maar dat komt vooral doordat ze geen idee hebben waar hij voor staat. Als hij in de praktijk brengt wat hij al jaren roept, dan zal hij niet minder schokkend zijn voor eurofiele NAVO'ers dan Le Pen. Sterker nog, met Le Pen weet je in ieder geval dat je een betrouwbare Israël-bondgenoot hebt (wat voor de elitairen opeens heel belangrijk is).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten