Oekraïne opent de aanval op Russische luchtmachtbasis, Rusland noemt het een mislukte terreuraanslag

Oekraïne opent de aanval op Russische luchtmachtbasis, Rusland noemt het een mislukte terreuraanslag

De Oekraïense aanval op twee militaire vliegvelden in Rusland zorgt voor de nodige onrust in Moskou. Oekraïne heeft daarmee duidelijk gemaakt dat ze in staat zijn om ver te gaan in het voorkomen van aanslagen op Oekraïense steden.

Zo blijkt uit beelden van omwonende van de luchtmachtbasis ‘Engels-2’ dat de aanval vroeg in de ochtend plaatsvond. Op de beelden is te zien dat er iets over vliegt met daarna een lichtflits gevolgd door een enorme explosie.

Oekraïne had het voorzien op de luchtbasis waar strategische langeafstandsbommenwerpers gestationeerd zijn die worden gebruikt voor het bombarderen van Oekraïense steden. De Gevolgen van de actie kunnen groot zijn, hiermee verdedigd Oekraïne niet alleen hun eigen grondgebied maar gaan ze ook over op tegenaanvallen op Russisch grondgebied.

De Hulp die Oekraïne krijgt vanuit het westen is vooral bestemd voor de verdediging van Oekraïne maar met de recente ontwikkelingen wordt duidelijk dat ze terug kunnen slaan tot diep in Russisch grondgebied. Ook het Kremlin is daarmee niet meer veilig. Zeker omdat het Russische luchtafweersysteem ook zijn beste tijd heeft gehad en de twee bommenwerpers van Poetin rechtstreeks door kunnen naar de schroothoop.

Voormalig Majoor van het Australische leger, Mick Ryan, geeft via Twitter aan dat de aanvallen een strategische impact hebben op de oorlog. Oekraïne lijkt oudere drones uit de Sovjetperiode te hebben gebruikt voor de aanval. Deze zijn door het Oekraïense leger gemoderniseerd en aangepast. Flinke jongens met een reikwijdte van zo’n 1000 kilometer. Hulp van ‘een derde partij’ wordt niet uitgesloten door Ryan.

Volgens Rusland zou de aanval gedeeltelijk mislukt zijn en noemen zij het een ‘terreuraanval’. De luchtbasis is een van de best beveiligde ter wereld en mocht de informatie kloppen is het maar de vraag of en hoe Poetin op deze aanval zal gaan reageren. Het is ook maar weer afwachten hoeveel geld en wapens weer vanuit het westen richting Oekraïne gaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Rusland Oekraïne terreur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer