wilders debat formatie

De Helft van Nederland zet de verwarming uit. "Onacceptabel!" volgens Geert Wilders (PVV)

Politiekdec 06 2022, 17:00
Volgens onderzoek van IPSOS bespaart bijna de helft van de Nederlanders op kosten door de verwarming niet aan te zetten, ook nu de temperatuur buiten daalt. Ondanks de maatregelen van het kabinet maken veel mensen in Nederland zich nog steeds zorgen over de gestegen kosten als gevolg van de hoge inflatie.
De Groep die het hardst getroffen wordt, namelijk: de onder- en middenklassen, zetten het vaakst de verwarming uit en gaan ook vaker over tot alternatieven om het huis warm te krijgen. Bijvoorbeeld een elektrische kachel of een ouderwetse houtkachel. Mensen zitten met hun handen in het haar. Dat terwijl het kabinet miljoenen euro’s uittrekt voor onder andere het klimaat, een beetje klimaatopwarming zou voor veel mensen deze winter niet zo slecht uit komen.
Geert Wilders (PVV) kraakt harde noten en zet zo zijn vraagtekens bij de keuzes die het kabinet maakt. “Er gaat meer dan 100 miljard naar klimaat en stikstof, maar de Nederlanders zitten in de kou. Onacceptabel!” Aldus Wilders op Twitter.

Het kabinet roept huishoudens op om de verwarming lager te zetten. Totaal wereldvreemd. De mensen zetten de verwarming helemaal UIT, omdat ze het niet meer kunnen betalen! Er gaat meer dan 100 miljard naar klimaat en stikstof, maar de Nederlanders zitten in de kou. Onacceptabel!

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

Bijna de helft van de Nederlanders bespaart op kosten door de verwarming niet aan te zetten, ook nu de temperatuur buiten daalt. Laat u ook de verwarming uit om de kosten te besparen? telegraaf.nl/t/1946388656?u…

3.1K
Reply
Mensen die noodgedwongen hun verwarming uit moeten zetten zoeken de warmte op buitenshuis. Zo heeft het Leger des Heils 214 “warme huiskamer” gerealiseerd en heeft Nederland in totaal ruim 1000 van dit soort plekken waarbij mensen terecht kunnen die het thuis te koud vinden. Hoe mooi dit soort initiatieven ook zijn het is schrijnend en onacceptabel dat de hardwerkende Nederlander niet eens meer thuis kan zijn vanwege de hoge energiekosten terwijl er hele cruiseschepen worden ingericht voor asielzoekers. De beelden die daarvan bekend zijn lieten toch zien dat deze mensen er lekker warmpjes bij zitten.
Ook het prijsplafond wat volgen jaar ingaat kan op weinig vertrouwen rekenen. Slechts een kwart van de Nederlanders geeft aan minder zorgen te hebben met het prijsplafond in aantocht. Vier op de tien mensen blijven bezorgd over de te hoge energiekosten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten