Steeds meer Nederlanders leven ongezond vanwege de torenhoge inflatie. Een gezonde levensstijl is te duur!

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Steeds meer Nederlanders leven ongezond vanwege de torenhoge inflatie. Een gezonde levensstijl is te duur!

Door de torenhoge inflatie gaan steeds meer Nederlanders ongezonder eten en minder sporten. Gezond eten en een lidmaatschap bij een sportclub is niet meer te betalen voor veel mensen. Dat meldt het AD vandaag.

Een op de drie Nederlanders let minder op hun gezonde levensstijl zo blijkt uit onderzoek van verzekeraars A.S.R en Ditzo. “Het is zorgwekkend dat ongezond leven op korte termijn goedkoper is dan gezond leven, terwijl op lange termijn het beslag op de samenleving groot is. Dus het is een maatschappelijk probleem.” Dat zegt directeur de directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) tegen diezelfde krant.

Maar niet alleen het gezonde eten wordt duurder, ook sportverenigingen en sportscholen hebben te maken met hogere kosten. Veel mensen zeggen hun lidmaatschap op om zo te bezuinigen. Iets wat een groot gevolg kan hebben voor sportverenigingen. Veel dreigen daardoor om te vallen. Zonder steun vanuit Den Haag. Het kabinet gaat de sportclubs niet verder ondersteunen met als gevolg dat de verwachting is dat zo’n 170 sportclubs op omvallen staan. Mensen hebben steeds meer moeite om alle rekeningen te betalen en kiezen er dus voor om een aantal van hun vaste lasten te schrappen. “Helaas gaat dat vaak zitten in sport”, concludeert econoom Mujagić op NPO 1 deze ochtend. Dit heeft ook weer als gevolg dat de zorgkosten gaan stijgen en er meer druk komt op de zorgsector.

De zorguitgaven gaan dus stijgen maar dit heeft niet alleen te maken met een ongezonde levensstijl van mensen, maar ook de leeftijd. Vergrijzing is bijvoorbeeld ook een punt van aandacht. Om de druk op de zorg laag te houden is het belangrijk dat zowel mensen met een ongezonde levensstijl als ook mensen met onderliggend leiden óf mensen op leeftijd moeten kunnen blijven sporten en bewegen. Veel mensen kiezen ervoor om vaker de fiets te pakken of te gaan wandelen maar het sociale aspect van sportverenigingen mogen we ook niet onderschatten.

Lees meer over:
inflatie ongezond

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer