Studenten zitten letterlijk in de kou: D66 huilt krokodillentranen

Studenten zitten letterlijk in de kou: D66 huilt krokodillentranen

Het is te vreselijk voor woorden, maar studenten zitten momenteel letterlijk in de kou. Onderling maken ze ruzie met elkaar over wat 'een leefbare temperatuur is,' en dan zijn er ook nog eens pandjesbazen die het gas gewoon niet opendraaien (of nauwelijks). Vervolgens zit D66 hypocriet te zeveren op Twitter dat ze het allemaal heel erg vinden.

Koud, kouder, ijskoud. Dat is hoe veel studentenwoningen er tegenwoordig aantoe zijn. De reden laat zich raden. De energieprijzen zijn zo ontstellend hoog dat de kachel gewoon niet of nauwelijks wordt aangezet.

Volg mij op Twitter.

Er zijn twee mogelijkheden: of de eigenaar van de woning zet de kachel gewoon extreem laag... of de studenten krijgen onderling ruzie, omdat ze zélf geen al te hoge kosten willen of kunnen maken.

"Wij horen van studenten die in de kou komen te zitten door huisbazen die ineens de verwarming lager zetten," zegt ene Joram van Velzen (voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond). Zelf zit hij ook in die situatie.

Het AD heeft gesproken met meerdere studenten. Bijna allemaal blijken ze thuis drie t-shirts te dragen, meerdere truien, mogelijk zelfs een jas. In huis. Ze zitten onder een deken. Met andere woorden, het is thuis ijskoud. Net zo koud als buiten. Het enige verschil is dat ze een dak boven hun hoofd hebben. Maar voor de rest is het vergelijkbaar.

D66 huilt krokodillentranen

Wanstaltig, natuurlijk. Maar weet je wat nog erger is? Dat hypocriete D66'ers net doen alsof ze dit heel erg vinden. Dit Tweede Kamerlid voor D66 bijvoorbeeld:

Studenten zitten letterlijk in de kou: D66 huilt krokodillentranen

"Ontoelaatbaar dat studenten in de kou zitten. Ik heb het kabinet eerder al gevraagd om verhuurders die de verwarming in studentenhuizen uit zetten aan te pakken. Minister Hugo de Jonge moet nu optreden en studenten beschermen," aldus Faissal Boulakjar.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Dit is natuurlijk gewoon gekkigheid, dat zo'n Kamerlid van D66 dit durft te tweeten. D66 is single handedly verantwoordelijk voor de onbetaalbare energieprijzen. Want D66 vindt dat we Rusland moeten 'straffen' door onszelf kapot te maken... en dat we onszelf systematisch arm moeten maken uit naam van het klimaat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties