Screen Shot 2022 12 07 at 111700

Studenten zitten letterlijk in de kou: D66 huilt krokodillentranen

Politiekdec 07 2022, 9:00
Het is te vreselijk voor woorden, maar studenten zitten momenteel letterlijk in de kou. Onderling maken ze ruzie met elkaar over wat 'een leefbare temperatuur is,' en dan zijn er ook nog eens pandjesbazen die het gas gewoon niet opendraaien (of nauwelijks). Vervolgens zit D66 hypocriet te zeveren op Twitter dat ze het allemaal heel erg vinden.
Koud, kouder, ijskoud. Dat is hoe veel studentenwoningen er tegenwoordig aantoe zijn. De reden laat zich raden. De energieprijzen zijn zo ontstellend hoog dat de kachel gewoon niet of nauwelijks wordt aangezet.
Er zijn twee mogelijkheden: of de eigenaar van de woning zet de kachel gewoon extreem laag... of de studenten krijgen onderling ruzie, omdat ze zélf geen al te hoge kosten willen of kunnen maken. 
"Wij horen van studenten die in de kou komen te zitten door huisbazen die ineens de verwarming lager zetten," zegt ene Joram van Velzen (voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond). Zelf zit hij ook in die situatie. 
Het AD heeft gesproken met meerdere studenten. Bijna allemaal blijken ze thuis drie t-shirts te dragen, meerdere truien, mogelijk zelfs een jas. In huis. Ze zitten onder een deken. Met andere woorden, het is thuis ijskoud. Net zo koud als buiten. Het enige verschil is dat ze een dak boven hun hoofd hebben. Maar voor de rest is het vergelijkbaar.

D66 huilt krokodillentranen

Wanstaltig, natuurlijk. Maar weet je wat nog erger is? Dat hypocriete D66'ers net doen alsof ze dit heel erg vinden. Dit Tweede Kamerlid voor D66 bijvoorbeeld:
"Ontoelaatbaar dat studenten in de kou zitten. Ik heb het kabinet eerder al gevraagd om verhuurders die de verwarming in studentenhuizen uit zetten aan te pakken. Minister Hugo de Jonge moet nu optreden en studenten beschermen," aldus Faissal Boulakjar.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit is natuurlijk gewoon gekkigheid, dat zo'n Kamerlid van D66 dit durft te tweeten. D66 is single handedly verantwoordelijk voor de onbetaalbare energieprijzen. Want D66 vindt dat we Rusland moeten 'straffen' door onszelf kapot te maken... en dat we onszelf systematisch arm moeten maken uit naam van het klimaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten