Spaanse politie maakt zich op voor Marokkaanse rellen

Spaanse politie maakt zich op voor Marokkaanse rellen

Niet alleen de Nederlandse en Belgische autoriteiten kijken met argwaan uit naar de wedstrijd van Marokko tegen Spanje later vandaag. Ook in Spanje maakt men zich zorgen. De politie in Spanje is waakzaam na de rellen in Nederland.

In de Spaanse media is te lezen dat politiechefs geleerd hebben van de rellen in Nederland en België na de gewonnen WK-wedstrijden van Marokko. “We hebben goed gekeken naar wat er daar gebeurd is. Daar hebben we nu ons preventiesysteem voor de wedstrijd op ingericht”. Aldus politiechef Giraldo in de Spaanse Media. De Spaanse politie gaat controles uitvoeren in wijken waar veel Marokkanen wonen. Giraldo geeft aan dat hoe er in Nederland en België is opgetreden hem niet bepaald is bevallen en heeft aangegeven het in Spanje veel effectiever op te lossen. Iets wat je veel terug leest in de Spaanse media.

De Spaanse politie verkeerd vandaag in een verhoogde staat van paraatheid. Niet alleen vanwege de wedstrijd tussen Spanje en Marokko maar ook omdat het in Spanje een feestdag is. Zo vieren ze vandaag in Spanje de “Dag van de Grondwet”. Iedereen bij de politie staat klaar om bij incidenten direct op te kunnen treden. Maar ook komt er kritiek vanuit religieuze organisaties. Zo heeft een collectief van islamitische organisaties de Marokkaanse gemeenschap opgeroepen om zich te gedragen. “Laat de normen en waarden zien van de Islam, zoals respect en tolerantie. Of we nu winnen of verliezen, het mag geen reden zijn om over te gaan op het plegen van vandalisme.”

Vorige week sprak minister Yesilgös nog over het hard straffen van de onruststokers in Nederland. Het is dan ook maar de vraag hoe er vandaag opgetreden gaat worden tegen eventuele rellen in ons eigen land. De kans bestaat ook dat Marokko uitgeschakeld wordt door Spanje. Wat voor gevolgen dat heeft voor de openbare orde is nog even afwachten. Je ziet toch liever Turkije op zo’n eindtoernooi, die houden het tenminste gewoon bij Tüteren.

Lees meer over:
Spanje rellen Marokkanen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties