shutterstock 2149265583

WOKE-ideologie viert hoogtij in het basisonderwijs, steeds meer kinderen melden zich voor een behandeling

Binnenlanddec 06 2022, 13:00
De Radboud Universiteit gaat onderzoek doen naar medische genderzorg onder kinderen. Zij vragen zich af waarom in die leeftijdscategorie 11 tot en met 13 jaar steeds meer kinderen zich aanmelden voor zo´n soort behandeling. Wij hebben denk ik het antwoord wel gevonden.
Gisteren kregen wij namelijk een mail van een bezorgde vader met daarin een bericht van de school gericht aan de ouders. De basisschool in kwestie gaat op 9 december zowel in de bovenbouw als in de onderbouw aandacht geven aan de LHBTI+ community. Dit alles in het kader van Paarse Vrijdag. Daarom mag iedereen op vrijdag 9 december in paarse kleding of kleding in alle kleuren van de regenboog naar school komen. De kleur paars is gekozen omdat in de regenboogvlag de kleur paars voor 'spirit' staat.” Aldus de mail van de desbetreffende basisschool.
Maar, het wordt nog erger. De regenboogvlag wordt gehesen en in een kringgesprek of in een klassikale les wordt er aandacht gegeven aan deze WOKE-ideologie. “Ben jij een jongen en draag je graag roze kleding? Ben jij een meisje en dol op Spiderman? Heb jij twee mama’s? We benadrukken in deze groepen dat iedereen zichzelf mag zijn.” Aldus de school die dit soort dingen op de planning heeft staan voor Paarse Vrijdag.
Als we kijken naar de planning voor die dag van de bovenbouw wordt het helemaal gestoord. Zo lezen we in de mail het volgende: “Paarse Vrijdag is in 2010 als Spirit Day begonnen in de Verenigde Staten toen leerlingen paars gingen dragen om hun steun te betuigen aan medeleerlingen die Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel ,Transgender of Non binair ( LHBTI+) zijn. Deze personen willen, net als iedereen, leven in een veilige sfeer met respect voor hun leefstijl en identiteit.”
Dit alles wordt dus besproken in de leeftijdscategorie waar de Radboud Universiteit nu onderzoek naar gaat doen. Wij zien een verband en het zou geen verkeerde gedachte zijn om dit soort onderwerpen te verbannen uit het onderwijs.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten