shutterstock 1157861293

Oud-president Donald Trump zal zichzelf dinsdag aangeven in zwijggeld-zaak Stormy Daniels

Buitenlandmrt 31 2023, 12:00
Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zal zichzelf dinsdag aangeven bij de rechtbank in Manhattan nadat de grand jury heeft besloten om hem strafrechtelijk te vervolgen. Trump is de eerste ex-president in de Amerikaanse geschiedenis die strafrechtelijk wordt vervolgd. Het gaat om een zaak waarbij hij ervan wordt beschuldigd zwijggeld te hebben betaald aan porno-actrice Stormy Daniels tijdens de presidentscampagne van 2016 om een affaire met haar geheim te houden.
Volgens bronnen zou Trump worden aangeklaagd voor enkele tientallen wetsovertredingen, maar de aanklacht is nog geheim. De advocaten van Trump hebben laten weten dat dinsdag de dag zal zijn waarop Trump zichzelf zal aangeven en de aanklacht bekend zal worden gemaakt.
Trump heeft altijd ontkend dat hij een affaire had met Daniels en dat er zwijggeld is betaald. Zijn persoonlijke advocaat Michael Cohen is hiervoor wel veroordeeld. Cohen was een getuige in het onderzoek naar de zaak van Daniels en heeft belastende verklaringen afgelegd over Trump.
Vanuit zijn landhuis in Florida reageerde Trump verontwaardigd op het nieuws en noemde het een "politieke vervolging en inmenging in de verkiezingen op het hoogste niveau in de geschiedenis." Een van zijn advocaten liet weten dat Trump de zaak "keihard zal aanvechten."
De vervolging van Tump is echt een politieke afrekening. Dit levert de VS internationaal reputatieschade op alleen maar omdat de Democraten hun verlies uit 2016 nog steeds niet kunnen verkroppen (Trump won toen de presidentsverkiezingen van Hillary Clinton red.). Er zijn Amerikaanse presidenten die illegale oorlogen gestart zijn, die illegale coups hebben laten plegen, die illegaal wapens hebben geleverd aan dictatoriale regimes, die onder ede hebben gelogen over affaires met stagiaires, die hebben laten inbreken op het hoofdkantoor van de andere partij om ze te bespioneren, die verkiezingen hebben gestolen. En dan wordt Trump de eerste die aangeklaagd wordt? Het is echt bezopen. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De zaak heeft veel aandacht getrokken in de Verenigde Staten en zal naar verwachting de komende tijd nog veel discussie opleveren. Het is afwachten welke gevolgen deze zaak zal hebben voor de reputatie van Trump en zijn politieke toekomst. Eén ding staat vast als Trump valt dan komt de VS er ook niet als winnaar uit de strijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten