from jail to prison 5907610052

Overplaatsing van Joran van der Sloot naar de Verenigde Staten vertraagd vanwege weigering vliegtuigmaatschappij

Buitenlandjun 04 2023, 14:00
De veelbesproken overplaatsing van de beruchte Nederlandse misdadiger Joran van der Sloot naar de Verenigde Staten heeft vertraging opgelopen. De vliegtuigmaatschappij die verantwoordelijk zou zijn voor zijn transport heeft geweigerd hem aan boord te nemen. Als gevolg hiervan moet Van der Sloot nu het traject tussen Tacna en Lima in Peru per politieauto afleggen, wat een rit van meer dan tien uur in een zwaar beveiligd konvooi betekent.
Uiteindelijk zal hij worden overgebracht naar de Piedras Gordas-gevangenis in Lima, waar hij zal verblijven voordat hij naar de Amerikaanse staat Alabama wordt gevlogen. In Alabama zal hij terechtstaan voor het afpersen en oplichten van de ouders van Natalee Holloway, die in 2005 spoorloos verdween.
Na dagenlang juridisch getouwtrek tussen Peru en de openbaar aanklager in Alabama, is overeengekomen dat Van der Sloot over twee à drie dagen naar de Verenigde Staten wordt gevlogen. De Peruaanse justitie wilde echter meer garanties dat Van der Sloot na zijn berechting in de VS eerst terugkeert naar Peru om het resterende deel van zijn straf uit te zitten voor de moord op Stephany Flores en drugshandel. De Verenigde Staten hebben inmiddels toegezegd aan deze voorwaarde te voldoen.
In Peru moet Van der Sloot nog tot 2045 achter de tralies blijven voordat hij terug kan keren naar Alabama om zijn straf uit te zitten voor de oplichting van de familie Holloway. In mei 2010 maakte Van der Sloot aanspraak op de beloning die de familie Holloway had uitgeloofd voor tips met betrekking tot de vermissing van Natalee in 2005, wat resulteerde in een geval van oplichting. Hij beweerde te weten waar het lichaam begraven lag en ontving een voorschot van 25.000 dollar. Later bleek dat hij de vindplaats had verzonnen.
De nabestaanden van Natalee Holloway hebben altijd aangedrongen op berechting van Joran van der Sloot in Alabama. Nu de overplaatsing naar de Verenigde Staten binnenkort zal plaatsvinden, kunnen zij eindelijk gerechtigheid verwachten.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten