Pakistan: petitie bij Hoge Raad tegen Wilders voor blasfemie

Pakistan: petitie bij Hoge Raad tegen Wilders voor blasfemie

© Tim Engelbart / DDS.

Bij de Hoge Raad in Islamabad, Pakistan, is een petitie ingediend met de oproep om wereldwijd in actie te komen tegen Geert Wilders vanwege "blasfemie." Volgens de petitie heeft Wilders met Islam-kritische uitspraken namelijk voor onprettige gevoelens gezorgd "bij anderhalf miljard moslims." Daarom wil de petitie dat de Nederlandse ambassadeur op het matje wordt geroepen. Oh, en er zou ook een "sterk verwoord protest" moet worden vastgelegd tegen de PVV-leider.

Met de petitie willen de indieners ervoor zorgen dat de Pakistaanse overheid vervolgens contact opneemt met het Néderlandse kabinet om "iets aan Wilders te doen." Daarnaast willen ze dat Islamabad "zulke islamofobie aankaart in internationale fora." Oh ja, en ze willen ook nog eens dat Geert Wilders Twitteraccount geblokkeerd wordt - in Pakistan tenminste.

De Minister van Buitenlandse Zaken, de directeur-generaal van de Federal Investigation Agency (DG FIA) en nog een boel anderen zijn "partijen in de petitie," die werd ingediend door ene Hafiz Ehtesham.

Zo'n beschuldiging van blasfemie wordt in Pakistan buitengewoon serieus genomen. Recentelijk werd een vrouwelijke docente nog veroordeeld omdat een studente een droom had waarin de docente blasfemie pleegde. Ja, dat lees je goed: een droom. Vervolgens kreeg die collega samen met twee anderen opdracht de docente te vermoorden.

Als je in zo'n cultuur dus van blasfemie beschuldigd wordt en er "actie" geëist wordt weet je dat dit een serieus probleem kan zijn.

Wilders ligt al langer in de clinch met Pakistaanse extremisten. Zo is hij daadwerkelijk geblokkeerd op Twitter nadat hij fel reageerde op fatwa's uitgesproken of in ieder geval gesteund tegen hem door de voormalige premier van Pakistan én door de huidige leider van dat land.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Wat ze ook van Wilders' uitspraken vinden in het kabinet, het gaat Pakistan geen meuk aan wat een Néderlandse parlementariër zegt. Je kunt het nog zo hartgrondig oneens zijn met hem, maar dan nog is het zijn vrijheid van meningsuiting om zijn visie te delen; een burger heeft dat recht al, maar een volksvertegenwoordiger al helemaal. Wanneer laat het kabinet Pakistan weten dat het dit soort bemoeienis niet tolereert?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties