Pats! Donald Trump wint RUIM in Iowa: nominatie is nu al kat in het bakkie

Buitenlandjan 16 , 9:00
Donald Trump heeft de eerste Republikeinse voorverkiezingen vannacht gewonnen. Wat zeg ik, hij heeft zijn tegenstanders vernietigt. It wasn't even close. Trump ging er met meer dan 50% van de stemmen vandoor. Nummer twee Ron DeSantis moest genoegen nemen met net iets meer dan 20%. De boodschap van Iowans is duidelijk: ze willen dat Trump de volgende president wordt.
In aanloop naar de voorverkiezingen in Iowa waren er enkele critici van Trump in de Republikeinse Partij die dachten en hoopten dat DeSantis het Trump daar lastig kon maken. In de loop van de maanden bleek dat enigszins tegen te vallen. Vervolgens dachten ze dat Nikki Haley, voormalig gouverneur van South Carolina, Trump dan kon aanpakken. Zij zou bezig zijn met een enorme verrassende opkomst in Iowa.
Nou, dat viel tegen. Of mee als je pro-Trump bent. Haley - die een walgelijke neoconservatief is die eerst en vooral aan de belangen van Israël en Oekraïne denkt, en die overal oorlog wil omdat haar eigen familie daar schatrijk van wordt - werd derde. Alleen outsider Vivek Ramaswamy - een favoriet van veel anti-globalistische opiniemakers op social media, maar iemand die eigenlijk geen kans had - bleef achter haar.
Hoewel Trumps overwinning verwacht was, is de manier waarop hij de concurrentie verpulverde werkelijk ontzagwekkend. Hij heeft het oude record voor 'de grootste overwinning ooit' in Iowa verdubbeld. Meer dan verdubbeld, zelfs. De opkomst is wat laag... maar het resultaat voor Trump is extreem indrukwekkend.

Ramaswamy steunt Trump

Nadat de resultaten bekend waren gaven de andere Republikeinse kandidaten natuurlijk korte speeches. Vivek Ramaswamy - trouwens een heel leuke kandidaat, die hopelijk niet weggaat uit de politiek nu - liet meteen weten dat hij uit de race stapt. Vierde is niet héél slecht voor een outsider als hij, maar het is niet het resultaat waar hij op hoopte.
Daarom maakte hij bekend dat hij ermee ophoudt én dat hij direct een andere kandidaat zal steunen. Wie? Donald Trump. Niet Haley, niet DeSantis. Nee, Ramaswamy gaat vanaf nu campagne voeren voor Trump. De twee hebben zelfs al met elkaar gebeld. Trump zou blij zijn met de steun en Vivek direct in zijn armen hebben gesloten. Dat is niet heel verrassend, want Ramaswamy nam het tijdens de campagne steeds weer op voor Trump en maakte duidelijk dat als hij het zelf niet zou worden, dat hij dan hoopte dat Trump zou winnen.
Op Truth Social reageerde Trump vriendelijk met: "Dank je Vivek, een grote eer!"

Haley gaat af

Er gebeurde ook iets hilarisch. Voor de verkiezingsuitslag ging het team van Haley ervan uit dat zij tweede zou worden, dus dat ze DeSantis zou verslaan. Blijkbaar hadden ze daarom al voor de uitslag bekend werd een speech geschreven waarin dat werd gesteld. Want kijk maar naar deze beelden van Haley die heel trots vertelt vannacht dat als Iowa iets bewijst, "dan is het dat het nu een race is geworden tussen twee personen."
Deze neoconservatieve oorloghitser is zo ontzettend dom, zo ontzettend nep, dat ze zelfs dit soort fouten gewoon herhaalt. Een normaal mens weet van tevoren wat er in zijn of haar speech staat en past dat tijdens het speechen snel even aan. Maar Haley is zó dom, ze is zo'n marionet, dat ze dat dus niet door heeft en gewoon herhaalt wat er geschreven staat, ook als dat een flater van jewelste is.
Laten we in vredesnaam hopen dat deze halve zool binnenkort uit de race stapt. Want irritanter dan zij worden ze niet gemaakt.

Ron DeSantis

Ook Ron DeSantis sprak na afloop van de voorverkiezing. Hij maakte duidelijk dat hij in de race is en blijft. De man die hem introduceerde, de bekende conservatieve radio-dj Steve Deace, veegde de vloer aan met Nikki Haley, en zei vervolgens dat Iowa niet het einde is, maar het begin van dit gevecht. De vrouw die derde werd moet, zei hij heel duidelijk, gewoon uit de race stappen nu. Dat gaat ze vrijwel zeker niet doen, het militair-industrieel complex steunt haar namelijk van harte, maar hij heeft wel gelijk.
"We moeten nu met elkaar gaan praten of we moe zijn van verliezen van Democraten, zoals we de afgelopen drie verkiezingen hebben gedaan, of dat we kiezen voor een man die de Democraten in zijn eigen staat totaal verslagen heeft," aldus Deace. "Ron DeSantis is de toekomst en die toekomst is nu. Dit is geen kroning, dit is een strijd. Niet de media beslissen wie wint, maar de kiezers."
DeSantis bevestigde de woorden van Deace. "We hebben een goed resultaat afgeleverd," zei hij. "Ze hebben tientallen miljoen uitgegeven aan reclames om mij te slopen, maar dat is ze niet gelukt." Dat laatste is een referentie aan de tactiek van Haley, die inderdaad helemaal nucleair is gegaan op DeSantis.
Het vervelende van DeSantis is dat de man écht een geweldige gouverneur van Florida is. Hij stond pal tijdens corona, heeft die staat veranderd van een 'half-Democratische half-Republikeinse' staat in een extreem Republikeinse staat... Hij heeft Democraten overal verslagen, op elk gebied, en Florida veranderd in een staat waar mensen uit andere staten massaal naartoe verhuizen omdat het er zo goed vertoeven is... Maar dat hij tijdens dit proces echt niet goed uit de verf is gekomen.
Zijn record is ongelooflijk sterk. Maar als je hem voor een camera en op een podium zet is hij gewoon niet heel indrukwekkend. Dat is zijn zwakte - en dat is waarom hij in principe eerder een heel goede vice-presidentskandidaat zou zijn dan een presidentskandidaat. Als Trump slim is kiest hij DeSantis straks dus voor die rol. Dat levert hem de steun op van Florida, een heel belangrijke staat, en DeSantis heeft ook nog eens een behoorlijke grote lobbygroep achter zich van mensen die heel graag hun geld in de politiek willen stoppen.

Trump wint

Maar goed, al met al kunnen we dus concluderen dat Donald Trump de voorverkiezing van Iowa enorm gemakkelijk heeft gewonnen... en dat deze hele Republikeinse race al lang klaar is. DeSantis en Haley zullen nog niet opgeven, maar ze hebben eigenlijk gewoon geen kans. Republikeinse kiezers vinden dat 2020 niet eerlijk is verlopen, en ze willen Trump een tweede kans geven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) In de rest van de media wordt Trump neergezet als een enge man. Niet bij DDS. Wij zijn pro-Trump en we zijn daar TROTS op. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons geluid!
Dat is natuurlijk niet gek. Want Trump deed het als president gewoon heel erg goed. Hij verloor door de coronacrisis. Toen stagneerde de economie, kwamen er miljoenen werklozen bij. Maar daarvoor waren zijn resultaten ongelooflijk goed. Betere werkloosheidscijfers dan, nou ja, dan wie dan ook. Zwarte Amerikanen hadden het beter dan wanneer ook. Geen nieuwe oorlogen. Amerika had haar zelfvertrouwen terug.
Laten we hopen dat Trump inderdaad de nominatie wint en dat hij daarna de vloer aanveegt met die demente gek in het Witte Huis. Want als Biden nog een keer president wordt is het echt afgelopen met Amerika én daarmee met Europa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten