screen shot 2023 10 19 at 094402

Van diplomatie naar geweldsexplosie Houthi's: Bidens falende rol in de Jemen-crisis

Midden-Oostenjan 16 , 8:00
De wereld betaalt de prijs voor het rampzalige buitenlandbeleid van de Amerikaanse president Joe Biden. De recente raketbeschietingen door de Houthi's op de Rode Zee zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen; ze zijn het directe gevolg van Biden's kortzichtige en gevaarlijke beslissingen. Een beslissing die we kunnen herleiden naar een specifiek moment: 4 februari 2021, toen Biden aankondigde dat Amerika de wapenverkoop aan Saoedi-Arabië voor hun strijd tegen de Houthi’s zou stoppen.

Literally everything happening now is a function of Biden's pro-Iran, pro-Qatar, pro-Palestinian policies that empowered the most dangerous, fanatical entities in the region at the expense of U.S. allies.

Gabriel Noronha
Gabriel Noronha
@GLNoronha

FLASHBACK: February 4, 2021: President Biden announces he is ending arms sales to Saudi Arabia for their war against the Houthis, says it will "end the war in Yemen".

1.3K
Reply
De belofte van Biden dat dit "een einde zou maken aan de oorlog in Jemen" was niets meer dan een naïeve illusie. In plaats daarvan heeft het alleen maar geleid tot meer chaos, instabiliteit en nu zelfs raketbeschietingen die de internationale handel en veiligheid bedreigen. Bidens beleid heeft de regio op een zilveren schaal overgeleverd aan de grillen van Iran, Qatar, en de Palestijnse belangen - allemaal entiteiten die niet bekend staan om hun stabiliserende invloed in het Midden-Oosten.
Het is een klassiek voorbeeld van hoe goedbedoelde intenties rampzalig kunnen uitpakken als ze niet worden ondersteund door een realistische kijk op internationale betrekkingen. Biden heeft met zijn besluit de Amerikaanse bondgenoten in de steek gelaten en de weg vrijgemaakt voor de meest fanatieke en gevaarlijke krachten in de regio om hun invloed uit te breiden.
De gevolgen van dit beleid zijn nu overduidelijk. De veiligheid in de regio is er niet beter op geworden, en de Houthi’s voelen zich nu machtiger dan ooit. Zij beschouwen de Amerikaanse buitenlandpolitiek als een teken van zwakte en een kans om hun agenda van chaos en destructie voort te zetten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is tijd dat de westerse wereld, en vooral Amerika, inziet dat het huidige beleid niet werkt. Het is tijd voor een herbezinning en een strategie die de realiteit van de situatie in het Midden-Oosten onder ogen ziet. We hebben behoefte aan een beleid dat stabiliteit en veiligheid bevordert, in plaats van het te ondermijnen. Biden moet zijn fouten erkennen en actie ondernemen voordat de situatie verder escaleert. Het is tijd voor een duidelijke en krachtige aanpak die de Amerikaanse belangen en die van haar bondgenoten daadwerkelijk beschermt. Het is tijd dat Amerika weer de leiding neemt in plaats van achter de feiten aan te lopen en toe te kijken hoe de situatie verslechtert. De recente ontwikkelingen in de Rode Zee tonen aan dat passiviteit en zwakte alleen maar leiden tot meer agressie en instabiliteit. Het wordt tijd dat Biden en zijn team hun beleid radicaal omgooien en een strategie implementeren die wél werkt. Het is de hoogste tijd om de bron van alle ellende te aanpakken: Iran.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten