Screen Shot 2022 09 01 at 191410

Paus Franciscus: 'We leven aan het begin van de Derde Wereldoorlog'

Buitenlandsep 01 2022, 18:05
Wij leven in het begin van de Derde Wereldoorlog. Dat heeft Paus Franciscus woensdag gezegd tijdens een audiëntie met - vooral - veel Poolse katholieken. Hij verwees daarbij naar de oorlog in Oekraïne.
"Vandaag leven we aan het begin van de Derde Wereldoorlog." Dat zei de hoogste baas van de Rooms-Katholieke Kerk gisteren tijdens een audiëntie waarbij hij Poolse bezoekers aansprak op hun vreselijke tijd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

VATICAN—“Today, we are living in a Third World War.” Pope Francis, addressing Polish pilgrims during his Wednesday audience, reflects on the carnage they suffered during WWII—and, turning his thoughts to those in Ukraine, made the off-script statement, above.

72
Reply
"Morgen zult u het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog herdenken," aldus de Paus, een oorlog "die de Poolse natie zoveel pijn heeft bezorgd."
Dat klopt natuurlijk.
Maar toen voegde Franciscus het één en ander toe dat toch echt wel opzienbarend is.
"Vandaag beleven we de Derde [Wereldoorlog]," ging hij namelijk verder. "Mogen de herinnering aan ervaringen uit het verleden u aansporen tot het cultiveren van vrede in uzelf, in gezinnen en in het sociale en internationale leven."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Franciscus' opmerkingen komen niet helemaal als een verrassing. Oekraïne en diens bondgenoten hadden de laatste tijd namelijk erg veel kritiek op de paus omdat die niet hard genoeg zou zijn over Rusland. Zo liet hij weten de dood van Darya Doegina te betreuren. Dat had hij niet mogen zeggen van die figuren. Blijkbaar moet zelfs de paus mensen dood willen als die niet pro-Oekraïne zijn.
En ja, dat zegt eigenlijk wel genoeg over de tijden waarin wij leven: dat de paus roept dat de Derde Wereldoorlog is uitgebroken omdat Zelensky boos op hem was en de ambassadeur van het Vaticaan in Kiev op het matje riep.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten