47547796341 2eb9efa798 c

Pensioenhervormingen dreigen nieuw sociaal conflict in Frankrijk te veroorzaken

Buitenlandjan 04 2023, 11:00
Het Financieel Dagblad schrijft dat de Franse worsteling met pensioenen weer op een crisis dreigt uit te lopen. De Franse regering wil de pensioenleeftijd verhogen van 62 naar 65 jaar om de hoge Franse staatsschuld aan te pakken. Echter, met 79% van de Fransen (van 20 tot en met 64 jaar) met een betaalde baan (in Duitsland en Nederland is dat ruim 90%), blijft een grote meerderheid van de Franse bevolking tegen hervormingen. Dit dreigt te leiden tot een nieuw sociaal conflict in het land.
President Emmanuel Macron zei in zijn nieuwjaarstoespraak tegen het Franse volk: u zult langer moeten werken. Jullie weten wat dit betekent dat de gele hesjes uit de kast worden getrokken en dat de Fransen de komende maanden de straat op gaan. De kans is groot dat Macron zijn poot stijf houdt, omdat hij bezig is aan zijn laatste termijn als president van Frankrijk.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is begrijpelijk dat de Franse regering wil werken aan het aanpakken van de hoge staatsschuld, maar de manier waarop dit wordt gedaan gaat leiden tot sociale onrust. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de behoeften en zorgen van de bevolking bij het nemen van beslissingen over belangrijke zaken zoals pensioenen. Helaas hebben de globalisten alleen maar oog voor Europese solidariteit. In de praktijk zien we dat Europese solidariteit betekent dat landen hun soevereiniteit opgeven of dat hun welvaart op het spel wordt zetten. De zorgen van het volk worden genegeerd. Alles wordt bewerkstelligd om op te gaan in het Vierde Rijk. Voor Nederland betekent dit dat wij de zwakke broeder Frankrijk financieel moeten gaan steunen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten