goedkope autoverzekering

Leefbaar Rotterdam: Na de politieagent moet ook het zorgpersoneel gratis kunnen parkeren in de stad

Binnenlandjan 04 2023, 10:00
Leefbaar Rotterdam raadslid Caroline Aafjes-van Aalst wil dat het Rotterdams college lobbyt voor gratis parkeren voor zorgpersoneel in de stad, zowel op straat als in parkeergarages van ziekenhuizen. Volgens Aafjes in de Telegraaf is dit praktisch, maar ook een soort beloning voor het zorgpersoneel dat "cruciaal is voor onze samenleving".
Zij wijst erop dat er tijdens de coronapandemie al een gratis parkeervergunning was aangeboden aan zorgmedewerkers, en dat er nu gekeken moet worden naar de parkeerkosten voor zorgpersoneel in ziekenhuizen, die moeten betalen voor het parkeren. Zij vindt dat deze regeling terug moet keren en dat zorgmedewerkers van ziekenhuizen nu ook gratis moeten kunnen parkeren. Caroline Aafjes-van Aalst stelt op Twitter dat met een schreeuwend personeelstekort in de zorg je niet kan verwachten dat men dag en nacht de fiets pakt. Leefbaar Rotterdam wil daarom weten wat er wel geregeld kan worden voor onze helden in de zorg behalve applaus.
Volgens Aafjes is er een "schreeuwend tekort" aan zorgpersoneel in Rotterdam, en is het belangrijk om deze mensen te behouden voor de stad. Zij waarschuwt dat als zorgmedewerkers te veel moeten betalen voor parkeren, ze het misschien niet meer opbrengen om in de zorg te werken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het Rotterdams college is doorgeslagen in het autoluw maken van de stad en in de autobezitter te misbruiken als "melkkoe" om de stadskas te spekken. Er moet er snel actie worden ondernomen om het parkeren voor alle weggebruikers in Rotterdam weer gratis te maken. Hiervoor zal Leefbaar Rotterdam eigenlijk moeten pleiten. Er moet hiervoor natuurlijk nooit onderscheidt worden gemaakt in doelgroepen. Dit druist in tegen het gelijkheidsbeginsel.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten