screen shot 2022 09 21 at 11

Poetins ultieme waarschuwing: NAVO speelt met vuur bij troepeninzet en riskeert kernoorlog

Buitenlandfeb 29 , 16:00
In een wereld die steeds meer op een kruitvat lijkt, heeft Vladimir Poetin, de Russische president, opnieuw een ijzingwekkende waarschuwing afgegeven aan het adres van de NAVO en het westerse blok. De boodschap is glashelder: een nucleair conflict hangt als een zwaard van Damocles boven ons hoofd, mochten NAVO-troepen besluiten voet op Oekraïense bodem te zetten. Deze dreiging komt niet van een wereldleider die bekend staat om loze dreigementen, maar van een staatshoofd die de controle heeft over een van 's werelds meest formidabele nucleaire arsenalen.
Deze week benadrukten de Verenigde Staten en Europese bondgenoten nog dat ze geen plannen hadden om grondtroepen naar Oekraïne te sturen, in reactie op de suggestie van Frankrijk om Kiev militair bij te staan. Maar Poetins waarschuwing laat zien dat de Russische beer niet zomaar geprovoceerd kan worden zonder ernstige gevolgen. "Ze moeten zich realiseren dat wij ook wapens hebben die doelen op hun grondgebied kunnen raken," stelt Poetin onomwonden. Dit is geen spelletje Stratego, maar een potentiële inleiding tot de vernietiging van onze beschaving.
De toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO wordt door Poetin gezien als verdere militaire versterking aan de westgrens van Rusland, een ontwikkeling die de spanningen alleen maar verder opvoert. Zijn boodschap is onverbloemd: iedereen die het waagt Rusland binnen te vallen, zal te maken krijgen met een vergelding die de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog in de schaduw stelt. Met de hedendaagse wapens kan Rusland doelen treffen op vijandelijk grondgebied, een realiteit die het Westen zich goed moet realiseren.
Wat hier op het spel staat, is niets minder dan het voortbestaan van de mensheid zelf. De roekeloze houding van het Westen, met zijn onophoudelijke provocaties en militaire expansie, brengt ons gevaarlijk dicht bij een onomkeerbare catastrofe. Het is tijd dat de NAVO en haar bondgenoten de ernst van de situatie inzien en afzien van verdere militaire interventies die alleen maar olie op het vuur gooien.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
De geschiedenis zal ongetwijfeld hard oordelen over diegenen die, in hun onverzadigbare honger naar geopolitieke macht, de wereld op de rand van de afgrond brachten. De waarschuwing van Poetin moet niet worden afgedaan als blufpoker, maar als een laatste oproep tot bezinning. Het is nu aan het Westen om terug te keren naar de onderhandelingstafel met respect voor de veiligheid en soevereiniteit van alle naties, voordat het te laat is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten