20231215 082832 002

Van den Boomgaard (FVD): ''Zuid-Holland dreigt met boerenbedrog: Gedwongen onteigening ondanks beloftes coalitieakkoord!''

Binnenlandfeb 29 , 17:00
Het is een donkere dag voor de democratie en het Nederlandse platteland. In Zuid-Holland dreigt een schokkende breuk met het coalitieakkoord realiteit te worden: gedwongen onteigening van boerenbedrijven staat op de agenda. Ondanks heldere afspraken dat dit niet zou gebeuren, lijkt de provincie over te gaan tot wat niets minder dan landjepik kan worden genoemd. Marco van den Boomgaard van Forum voor Democratie slaat alarm, maar het is de BBB – de zogenaamde beschermers van het boerenbelang – die alle ogen op zich gericht heeft. Is dit het vertrouwen dat de kiezer in hen stelde?
Marco van den Boomgaard heeft niet geschroomd om de BBB op de korrel te nemen. "Is dit de dank voor het vertrouwen van de kiezer?" vraagt hij, terwijl hij de hypocrisie van de BBB blootlegt, die eerder beloofde nooit tot gedwongen onteigening over te gaan. Maar zoals altijd, zijn beloftes van politici net zo betrouwbaar als een weerbericht in Nederland: veranderlijk en onvoorspelbaar.
Het coalitieakkoord, zo bleek, was niets meer dan een papieren tijger. Een akkoord dat zo groen was, dat het door GroenLinks zelf geschreven kon zijn, met een kleine concessie aan de BBB. Maar nu, met de voorstellen op tafel, zien we de ware kleuren van deze 'boerenpartij'. Ze zijn bereid de deur open te zetten voor gedwongen onteigening, voor landjepik onder het mom van stikstofreductie en natuurdoelen. Waar is het verzet? Waar is de strijd? Verdwenen, zoals mist in de ochtendzon. Goed dat FVD Zuid-Holland dit aan de kaak stelt.
Marco van den Boomgaard heeft niet alleen de hypocrisie van de BBB aan de kaak gesteld, maar ook de totale absurditeit van het beleid. "8 tot 10 miljoen euro belastinggeld om onze eigen boeren uit hun land te jagen," roept hij uit. En voor wat? Voor een natuurdoel dat meer weg heeft van een utopische fantasie dan van realistisch beleid. Het is een klap in het gezicht van elke hardwerkende Nederlander en het einde van het Nederland zoals we dat kennen.
Van den Boomgaard roept de BBB op om wakker te worden, om hun verantwoordelijkheid te nemen en te stoppen met dit destructieve pad. "U bent hier niet voor de kartelpartijen; u bent hier voor de kiezer," benadrukt hij. Het is tijd voor de BBB om te laten zien waar ze echt voor staan. Om op te komen voor de boer, voor het land, en voor de Nederlandse identiteit.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
Zuid-Holland staat op het punt een historische fout te maken. Een fout die ons land, onze cultuur, en onze boeren onherstelbaar zal beschadigen. Het is een oproep aan iedereen die dit land liefheeft: sta op tegen deze waanzin. Voordat het te laat is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten