1. Home
  2. Zuid-Hollandse ambtenaren stellen klimaatobsessie boven neutraliteit - FVD vraagt om opheldering
jaap smit 3

Zuid-Hollandse ambtenaren stellen klimaatobsessie boven neutraliteit - FVD vraagt om opheldering

Binnenland11 jan , 20:00
In een onthutsende ontwikkeling hebben 20 ambtenaren in de provincie Zuid-Holland zich vrijpostig opgesteld door een brandbrief te ondertekenen die het kabinet en de Tweede Kamer oproept tot snellere 'klimaatacties'. Dit is niet alleen een kwalijke en ongewenste ontwikkeling, maar ook een duidelijk signaal van de doorgeslagen politieke signatuur van deze ambtenaren. De sympathie voor linkse politieke agenda's, zoals een obsessieve focus op het klimaat, is hiermee wéér eens pijnlijk duidelijk geworden.
Deze actie is in meerdere opzichten ongepast en zorgwekkend. Ten eerste, het is niet aan provinciale ambtenaren om zich uit te spreken over landelijke politieke kwesties. Hun primaire taak is het dienen van de publieke zaak, op een manier die neutraal en onpartijdig is. Door zich te mengen in het politieke debat over klimaatbeleid, schenden deze ambtenaren deze fundamentele principes van hun functie.
Ten tweede, deze stap zet vraagtekens bij de politieke neutraliteit binnen onze overheidsinstanties. Het is alarmerend dat ambtenaren, die geacht worden boven de partijen te staan, zich openlijk scharen achter een politiek geladen en controversiële agenda. Dit ondermijnt het vertrouwen in de onpartijdigheid van onze overheidsdiensten.
Forum voor Democratie Zuid-Holland heeft terecht om opheldering gevraagd over deze kwestie. Het is absoluut onacceptabel dat ambtenaren, die door belastingbetalers worden gefinancierd, zich openlijk mengen in politieke discussies en daarmee hun neutraliteit op het spel zetten. Bovendien roept dit vragen op over de rol van de Commissaris van de Koning en CDA-bobo Jaap Smit. Hoe kan het dat dergelijk politiek activisme onder zijn bewind wordt getolereerd?
FVD is er klaar mee dat provincie wordt gegijzeld door klimaatreligie
FVD Zuid Holland is er helemaal klaar mee dat de provincie in de ban is van de klimaatreligie. Dat de ambtenaren nu ook nog hun neutraliteit uit het oog verliezen is de druppel. Ewald Kegel, fractievoorzitter van FVD Zuid-Holland is er helemaal klaar mee: “De provincie Zuid-Holland is volledig in de ban van de klimaatreligie, check alleen al de website maar. Daarom valt het goed te begrijpen dat ambtenaren hier zelf op aansturen. FVD vindt dit een schoffering van het democratisch proces, waarbij ambtenaren democratische besluiten zouden moeten uitvoeren, in plaats van hun eigen zin proberen door te drijven.
Ik vond die brandbrief trouwens op klimaatcoalitie.org. Een radicale site die in de lijn van het gedachtegoed van Extinction Rebellion lijkt te opereren. Uiteraard mogen ambtenaren hun privé mening hebben over zaken als het klimaat, maar om uit naam van de provincie een brandbrief te ondertekenen is gewoon een brug te ver. De neutraliteit van ambtenaren is dan zoek en het onderschrijft ook hetgeen waar FVD voor waarschuwt: het hele systeem beweegt dezelfde kant op. Ons antwoord is om ons met alle politieke middelen die we hebben om dit bloot te leggen en ons te verzetten tegen deze cultuur binnen de provincie-organisatie” zegt Ewald Kegel.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Deze actie is een duidelijk voorbeeld van hoe linkse politieke idealen sluipenderwijs hun weg vinden in de structuren van onze overheid. Het is een gevaarlijke ontwikkeling die de integriteit en neutraliteit van onze publieke diensten aantast. Het is tijd dat we deze trend een halt toeroepen en eisen dat ambtenaren zich weer gaan richten op hun kerntaken, vrij van politieke beïnvloeding en activisme. Goed dat FVD Zuid-Holland hier bovenop zit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten