michaelvdgalien make an image of alexei navalny taken from th 752e2d39 c310 4541 823f 7ffc524634ff 1

-Opinie- Het wanstaltige Westen verheerlijkt een nazistische gek die door Amnesty verafschuwd werd

Opiniefeb 22 , 12:00
Het is werkelijk niet te bevatten. Terwijl de Westerse media en politici zich haasten om Aleksei Navalny, die deze week overleed, te verheerlijken als een martelaar van de vrijheid, lijken ze gemakshalve te vergeten wie ze precies op een voetstuk plaatsen. Huilende 'experts' op de Nederlandse televisie? Kom toch op. Het lijkt erop dat het morele kompas van het Westen niet alleen defect is, maar regelrecht in de prullenbak is gegooid.
Laten we even terugspoelen naar 2021. Herinneren we ons nog dat Amnesty International, niet bepaald een bastion van rechtse sympathieën, het label "gewetensgevangene" van Navalny introk? En waarom? Omdat onze zogenaamde vrijheidsstrijder er blijkbaar niet voor terugdeinsde om extreemrechtse, xenofobe ideeën te spuien. We praten hier over een man die immigranten vergeleek met ongedierte. Ja, u leest het goed. En toch, de Westerse elite buitelt over elkaar heen om hem te prijzen als de incarnatie van het verzet tegen autoritarisme.
Het is ronduit schokkend dat dit de held is die ze kiezen te vereren. Een figuur die zó radicaal en verwerpelijk was in zijn uitspraken dat zelfs Amnesty International, na een "bombardement" van klachten, besloot dat hij niet langer hun steun verdiende. Maar dat lijkt allemaal niet te tellen voor de Westerse media en hun politieke bondgenoten. Nee, zolang je maar tegen Poetin bent, krijg je automatisch het aureool van een heilige, ongeacht je daadwerkelijke overtuigingen of uitspraken.
Dit is de wereld op zijn kop. De hypocrisie is adembenemend. Terwijl dezelfde politici en journalisten die Navalny nu de hemel in prijzen, zouden gruwen van iemand met vergelijkbare standpunten binnen hun eigen landsgrenzen, maken ze voor hem een uitzondering. Omdat het past binnen hun narratief, omdat het dient als een handig werktuig in hun morele en politieke spelletjes.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS bestaat om zich met hand en tand te verzetten tegen het knettergekke nepnieuws en de gestoorde propaganda van de mainstream media. Vind jij het belangrijk dat we dat doen? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de waarheid te verkondigen over ALLE 'gevoelige' onderwerpen, en dus ook over Rusland.
Navalny was geen heilige; hij was een man met ernstig verwerpelijke opvattingen, die we niet zouden moeten vergeten of vergoelijken. Deze Russische engnek liep werkelijk rond met nazi's, mannen in uniform die het Hitlersaluut gaven, hij vond dat helemaal prima, en hij riep op om buitenlanders (met name moslims) te "bestrijden" door ze massaal dood te schieten.
Het is ronduit eng dat het Westen die enge, gevaarlijke man nu als een soort van held vereert. Navalny was geen held. Hij was een racistische, ultranationalistische, gevaarlijke gek. Geen wonder dat Poetin een hekel aan hem had; de Russische president heeft immers een broertje dood aan nazi's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten