1280px charlie kirk jordan peterson 41117549530

Vrijheid van meningsuiting onder vuur: Dr. Jordan Peterson moet heropvoedingsprogramma gaan volgen

Buitenlandjan 17 , 9:00
De aanval op de vrijheid van meningsuiting in het Westen heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt met de recente uitspraak tegen Dr. Jordan Peterson in Ontario, Canada. Deze beslissing toont aan hoe ver we zijn afgedwaald van de fundamentele principes van vrije meningsuiting en intellectuele diversiteit. Het is een schandalige poging om een onafhankelijke denker en criticus van politieke correctheid het zwijgen op te leggen.
Het College van Psychologen van Ontario heeft Peterson bevolen om heropvoedingstrainingen te volgen als reactie op klachten over zijn online uitspraken. Dit is niets minder dan een flagrante poging om de gedachten en meningen van een individu te controleren en te censureren. Het is Orwelliaans in zijn zuiverste vorm: een poging om iemand te straffen voor het niet volgen van de voorgeschreven lijn van het establishment.
Wat nog verontrustender is, is de bereidheid van een professioneel college om zijn macht te misbruiken om een prominent figuur te onderdrukken enkel en alleen omdat hij controversiële of ongemakkelijke waarheden spreekt. Dit is een gevaarlijke glijbaan naar autoritaire controle over het individu en zijn recht om vrijuit te spreken.
Peterson, die bekend staat om zijn scherpe intellect en zijn vermogen om complexe ideeën op een toegankelijke manier over te brengen, wordt nu gedwongen om deel te nemen aan een heropvoedingsprogramma dat zijn fundamentele rechten schendt. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, niet alleen voor hem persoonlijk, maar voor iedereen die waarde hecht aan de vrijheid van meningsuiting. Wat je hier zit afspelen is 1984 van George Orwell. De volgende stap is dat je naar een heropvoedingskamp wordt gestuurd. Communisten noemde dat een goelag. Canada is door Trudeau echt in een rood marxistisch land veranderd.
Deze beslissing vormt een gevaarlijk precedent en is een duidelijke waarschuwing voor ons allemaal. Het toont aan dat de vrijheid van meningsuiting, een van de pijlers van een vrije en open samenleving, onder vuur ligt. Als we nu niet ingrijpen en onze stem verheffen tegen dergelijke autoritaire neigingen, kunnen we binnenkort in een wereld leven waar het uiten van een afwijkende mening je je carrière kan kosten. Ga er maar vanuit dat dit niet alleen bij Canada blijft. Met een kneiterlinkse VVD kan je dit ook in Nederland verwachten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we helemaal klaar met linkse engnekken als Timmermans. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Want onze anti-Timmermans houding wordt keihard afgestraft door Big Tech. Ons bereik wordt beperkt en onze inkomsten dus ook. Alleen met jouw hulp kunnen we GroenLinks-PvdA en die Europese vetklep elke dag weer bestrijden. Doneer dus aan DDS via BackMe en strijd zij aan zij met ons tegen die globalistische linkse mafkels!
Deze kwestie gaat over meer dan alleen Dr. Peterson; het gaat over het behoud van de vrijheid van meningsuiting en het recht om afwijkende standpunten te hebben zonder angst voor vergelding. We moeten deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden en strijden tegen elke poging om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken. Het is tijd dat we opstaan en vechten voor onze rechten en de principes waarop onze samenlevingen zijn gebouwd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten