12164857114 49d1979256 c

Paniekzaaierij rond RIVM-cijfers: Excuus voor meer overheidscontrole!

Binnenlandjan 17, 10:00
In Nederland lijken we het spoor bijster te raken als het aankomt op volksgezondheid en de rol van de overheid hierin. De recente cijfers van het RIVM worden gepresenteerd als een apocalyptisch teken van onze falende strijd tegen ongezonde leefstijlen. Echter, deze statistieken worden overtrokken en verkeerd geïnterpreteerd. In werkelijkheid tonen ze niet aan dat we als maatschappij falen, maar dat de overheid te ver gaat in haar betutteling.
Laten we niet vergeten: een gezond leven is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van het individu zelf. Het is niet aan de overheid om mensen te dicteren hoe ze moeten leven. De huidige neiging om elke slechte keuze te willen corrigeren met overheidsinterventie is een gevaarlijke ontwikkeling. Het leidt tot het rubberen tegelparadijs waarin de burger steeds minder ruimte krijgt voor persoonlijke verantwoordelijkheid en keuzevrijheid.
Natuurlijk is er niets mis met het stimuleren van gezonde keuzes, maar dit moet niet omslaan in een strikte controle en regulering van leefstijlen. De overheid kan en moet waarschuwen voor de gevolgen van ongezonde levenskeuzes, zoals een mogelijke stijging van de zorgpremie, maar moet hierbij ook de balans bewaken tussen begeleiding en bemoeizucht.
Wat we nodig hebben, is een realistische benadering van volksgezondheid, één die de autonomie van het individu respecteert en stimuleert. De overheid en het RIVM moeten hun rollen heroverwegen en zich richten op het voorlichten en informeren van de burgers, in plaats van hen te dwingen tot een bepaalde levensstijl. Het is tijd om te erkennen dat een gezond leven een keuze is, een die iedere burger zelf moet kunnen maken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor Nederland en voor onze cultuur - en zijn we klaar met knettergekke BLM-activisten die onze manier van leven willen vernietigen. Helaas worden we daarom bestraft door Big Tech. Steun ons daarom! Houd ons in de lucht: Doneer aan DDS via BackMe en help ons Woke elke dag weer te bestrijden!
De huidige paniekzaaierij rond de RIVM-cijfers is niets meer dan een excuus voor meer overheidstoezicht en minder individuele vrijheid. Laten we dit pad niet inslaan, maar kiezen voor een benadering die het individu centraal stelt en de persoonlijke verantwoordelijkheid benadrukt. Dat is de enige manier om een gezonde, vrije samenleving te garanderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten