vladimir poetin boos 2

Militaire inlichtingendienst geeft toe: 'Navalny overleed aan bloedprop, was niet moord'

Buitenlandfeb 26 , 17:00
Het is heel verrassend, maar nadat Rusland tijdenlang verantwoordelijk gehouden is voor de dood van Aleksej Navalny maakt het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst nu bekend dat dit niet zo is. Want, zegt hij, Navalny is overleden aan een bloedprop. Dat is tegenwoordig steeds vaker een doodsoorzaak. Gek, na de coronacrisis. Maar dat mogen we niet hardop zeggen geloof ik.
"Ik zal u misschien teleurstellen, maar voor zover wij weten is hij overleden aan een bloedprop. En dit is min of meer bevestigd," aldus Kyrylo Boedanov tegen journalisten in Kiev. Dit oordeel wordt bevestigd door de Russische autoriteiten. Die zeggen precies hetzelfde. 
Natuurlijk denkt het 'team' van Navalny daar anders over. Die mensen roepen dat hij vermoord is. Niet zo gek, want daar hebben zij baat bij. Navalny is dan immers een martelaar. Dat is voor die mensen alleen maar goed, ook voor zijn nalatenschap en de toekomst van de kleine beweging die hij min of meer leidde. Of hoopte te leiden.
Maar de realiteit is blijkbaar dat dit in het geheel niet zo is. Navalny stierf op natuurlijke wijze. Door een bloedprop, wat een doodsoorzaak is die we steeds vaker zien tegenwoordig. Maar daar mogen we niet te veel over zeggen, dus doen we dat maar niet.
FVD-leider Thierry Baudet reageert op X op dit nieuws en stelt heel simpel: "Told ya." Want ja, Baudet zei al meteen dat Rusland er geen enkel belang bij had om Navalny te vermoorden... en dat het verdacht veel leek op een prikresultaat.
Je moet echt knetter zijn om te denken dat Poetin deze man uit de weg heeft laten ruimen. Navalny vormde helemaal geen gevaar voor hem. Nu niet, niet in de gevangenis, en ook niet daarbuiten (behalve dan dat hij geld wilde hebben van de Britten om een coup te plegen, wat toch enigszins problematisch is natuurlijk).
Voor Poetin kwam Navalny's dood juist op een heel slécht moment. Hij heeft ongetwijfeld hard met zijn vuist op tafel geslagen na Navalny's dood en meteen een antwoord geëist op de vraag: wat is hier gebeurd?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten