shutterstock 2149144425

Republikeinen verzetten zich tegen nieuw militair hulppakket Oekraïne: America first!

Buitenlanddec 13 2023, 10:00
President Joe Biden heeft vannacht in een persconferentie de Republikeinen bekritiseerd voor hun weigering om een nieuw militair hulppakket voor Oekraïne goed te keuren. "De geschiedenis zal hard oordelen," verklaarde hij dramatisch volgens de Telegraaf, maar laten we eens kijken naar de feiten achter deze zogenaamde 'nobele' actie.
De Oekraïense president Zelenski, in zijn derde bezoek aan de VS sinds het begin van de oorlog, ving bot bij de Republikeinen in het Congres. Zijn smeekbede om meer militaire steun werd door hen gezien als niets meer dan een bodemloze put. En waarom zou het ook niet? De Republikeinen eisen terecht helderheid over de strategie van Oekraïne en toezicht op de besteding van de miljarden. Het is immers bekend dat Oekraïne kampt met diepe corruptie. Iets wat alle globalisten ontkennen omdat hun haat tegen het ''nationalistische conservatieve'' Rusland groter is dan deze harde waarheid te erkennen. Echt een sterk struisvogelpolitiek.
In een tijd waarin Amerika zelf te maken heeft met binnenlandse problemen, van economische instabiliteit tot sociale onrust, lijkt de prioriteit van de Biden-administratie ergens anders te liggen. Is het werkelijk in het belang van de Amerikaanse belastingbetaler om een oorlog te financieren in een land duizenden kilometers verderop op een ander continent?
De ironie ontgaat niemand. Terwijl Biden en zijn aanhangers pleiten voor vrijheid en democratie, lijken ze te vergeten dat vrijheid ook inhoudt het recht van een land om zijn eigen financiële beslissingen te nemen. De Republikeinen, onder leiding van Huis-voorzitter Johnson, tonen een verstandige terughoudendheid. Zij stellen de juiste vragen: wat is de strategie van Oekraïne en hoe zullen deze astronomische bedragen echt worden besteed?
Deze situatie benadrukt de realiteit van internationale politiek – een realiteit waarin idealistische retoriek vaak botst met praktische en financiële overwegingen. Terwijl Biden en Zelenski misschien pleiten voor meer steun in de naam van vrijheid en democratie, is het de plicht van de Republikeinen om de harde vragen te stellen en de belangen van de Amerikaanse burgers te beschermen. Bij de Republikeinen is het duidelijk: America first!
In deze 'historische' tijden moeten we ons afvragen: waar liggen onze prioriteiten echt? Bij de Republikeinen is het duidelijk, niet bij oorlogen overzee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten