shutterstock 2120015726

Rusland schakelt naar oorlogsstand, slaat NAVO vuist op tafel

Buitenlandnov 29 2023, 17:30
Het is duidelijk: De Russische beer is klaar voor de strijd. Ruslands viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov, heeft met zijn vuist op tafel geslagen en met staalharde woorden tegen de NAVO gezegd: 'Bereid je voor op de strijd'. Moeten we deze woorden nu serieus nemen of wordt de soep niet zo heet gegeten als het wordt opgediend? 
Het is de NAVO die naar zijn mening de rode lijn overschrijdt. Rjabkov, die nooit een blad voor de mond neemt, verklaarde onomwonden: ""Als de westerse landen denken dat we hen nodig hebben, dan vergissen ze zich. De NAVO heeft een keuze. Zoals we al meermaals hebben aangegeven: wij zijn klaar om onze nationale belangen koste wat kost te beschermen."
De laffe houding van de NAVO, constant druk zetten en dan wegkijken, draagt niet bij aan een betere situatie. Daarentegen zet het Rusland alleen maar verder in een hoek. Rjabkov merkt op dat herstel van de banden tussen Oost en West een illusie lijkt, door de geharnaste vijandschap van de NAVO-lidstaten tegen Rusland. De Koude Oorlog is terug van weggeweest. Het lijkt net alsof we terug zijn in de jaren 80 van de vorige eeuw.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hypocrisie van de VVD. We gaan die neprechtse partij vanaf nu nog harder aanpakken. Ben jij het daarmee eens? Steun ons dan! Doneer aan DDS en help ons de VVD vanaf nu te slopen!
Een glimpje hoop breekt door in de donkere woorden van Rjabkov wanneer hij stelt dat er wel gesprekken kunnen gevoerd worden over de toekomst van Oekraïne. Hoewel ook dit, door de stuurse en starre houding van de westerse blok, eerder leest als fatale utopie dan mogelijk werkelijkheid. Onderhandelen over de toekomst van Oekraïne is daarentegen wel mogelijk volgens de minister, maar wel op "basis van wederzijds respect en gelijkwaardigheid". 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten