26083237057 aa0c466058 c 1

Saoedische grenswachten nemen recht in eigen hand: Honderden Ethiopische vluchtelingen gedood!

Buitenlandaug 21 2023, 12:00
In wat ongetwijfeld het schandaal van het jaar zal worden, is naar voren gekomen dat Saoedische grenswachten sinds vorig jaar honderden Ethiopische vluchtelingen hebben vermoord schrijft de Telegraaf. Jawel, u leest het goed. Honderden. Daar zitten ook vrouwen en kinderen bij. En dit alles volgens een explosief rapport van de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW). Het Saoedische koningshuis, dat zichzelf graag ziet als hoeder van de islamitische heilige plaatsen, is hiermee in een heel ander daglicht komen te staan.
Deze schokkende onthulling werpt direct een smet op de toch al dubieuze reputatie van Saoedi-Arabië. Terwijl we in het westen discussiëren over grensbeleid en menselijke behandeling van vluchtelingen, gaat het koninkrijk op een gruwelijke wijze tekeer tegen diegenen die slechts op zoek zijn naar een beter leven.
Het is duidelijk dat de Saoedische grenswachten, die waarschijnlijk opereren onder bevel of met goedkeuring van hogerhand, geen boodschap hebben aan internationale normen of het basale respect voor het menselijk leven. Deze actie is niet alleen een klap in het gezicht van Ethiopië, maar ook een duidelijke provocatie richting de internationale gemeenschap.
Opvallend is dat terwijl Saoedi-Arabië de afgelopen jaren heeft geprobeerd zijn imago op te poetsen met grote evenementen en festivals, dit soort nieuws duidelijk maakt dat er onder het oppervlak nog steeds veel mis is. En laten we eerlijk zijn, dit is slechts één van de vele verhalen. Hoeveel zijn er nog die niet het daglicht zien?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
In de komende dagen zullen er ongetwijfeld meer details naar buiten komen. Saoedi-Arabië zal waarschijnlijk proberen het verhaal te bagatelliseren of te ontkennen. Maar dankzij organisaties zoals HRW krijgt de wereld de kans om de waarheid onder ogen te zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten