5775444893 1433bce032 c

Spaanse bisschop Manuel Sánchez Monge: Agenda 2030 heeft als doel beschaving te veranderen en wereldregering te vestigen

Buitenlandapr 24 2023, 17:00
De Spaanse bisschop Manuel Sánchez Monge van Santander heeft kritiek geuit op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties ("SDG's"). In een opiniestuk gepubliceerd door El Diario Montañés op 15 april, beschreef hij de Agenda 2030 als een poging om de beschaving te veranderen en een nieuwe wereldorde te vestigen die de overtuigingen van mensen zal veranderen.
Bisschop Sánchez Monge beschreef de Agenda 2030 als een globalistisch systeem gericht op het vestigen van een ongekozen en ondemocratische wereldregering. Hij beweerde dat de SDG's religie en familie als elementen van conflict presenteren en dat zij het krijgen van kinderen, echtelijke verantwoordelijkheid of vrijgevigheid in het huwelijk niet als onderdeel van het nieuwe gezond verstand accepteren. Evenmin accepteren zij dat onderwijs van ouders is, aldus de bisschop.
De bisschop kan niet accepteren dat abortus en het massale gebruik van voorbehoedsmiddelen worden aangemoedigd. Er is nog een erger aspect waar de bisschop niet mee kan leven: de zogenaamde gendergelijkheid. ''Agenda 2030 gebruikt de terminologie van genderideologie en hedendaagse secularistische en etatistische politieke correctheid. De bedoeling is om een nieuwe wereldorde te vestigen die veel instellingen uitsluit, vooral die met een christelijke basis.'' schrijft bisschop Manuel Sánchez Monge van Santander. 
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De opmerkingen van de bisschop hebben tot verdeelde reacties geleid. Sommige mensen beschuldigen hem van het verspreiden van samenzweringstheorieën, terwijl anderen zijn kritiek zien als een terechte waarschuwing tegen een potentieel totalitair systeem. De vraag is wanneer de kerkelijke leiders in Nederland oog zullen hebben voor het gevaar van Agenda 2030. Of blijft men wegkijken en zwijgen om hun ambt te mogen blijven bekleden? De tijd zal het ons doen leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten