Terroristen vallen katholieke kerk aan in Nigeria, priester komt om

Buitenlandjan 16 2023, 12:30
JihadWatch meldt dat terroristen zondag st. Peters en Paul Catholic Church hebben aangevallen en de priester Isaac Achi levend in brand hebben gestoken. De priester kwam hierbij om het leven. Deze jihadisten terroriseren christenen en willen een islamitisch kalifaat in West-Afrika vestigen.
Een bron in het gebied vertelde SaharaReporters dat de assistent van priester Achi, vader Collins, ook schotwonden opliep en met spoed naar een niet nader genoemd ziekenhuis werd gebracht voor medische behandeling. De Nigeriaanse politie bevestigt de aanslag aan SaharaReporters en verklaren dat de aanval plaatsvond op zondag rond 3:00 uur 's nachts.
In een verklaring aan SaharaReporters verklaart de Nigeriaanse politie: "Op 15/01/2023 om ongeveer 03:00 uur vielen gewapende bandieten de parochie residentie aan van eerwaarde pater Isaac Achi van St. Peters en Paul Catholic Church. De bandieten hebben naar verluidt geprobeerd om toegang tot de woning te krijgen. Dit bleek te moeilijk en daarna stak men het huis brand, terwijl de priester Achi zich daar binnen bevond. Vader Collins tijdens de aanval de schouder geschoten terwijl hij probeerde te ontsnappen aan de aanval.''
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belangrijk dat geweld tegen christenen in het nieuws komt omdat wij in het Westen er weet van moeten hebben dat christenen in moslimlanden hun geloof niet in vrijheid kunnen belijden zonder vervolgd te worden. Christenen hebben het recht om hun geloof te praktiseren zonder angst voor vervolging of geweld. Het rapporteren van geweld tegen christenen helpt bij het aandacht voor dit probleem en kan bijdragen om dit terrorisme te bestrijden. Als je dit laat voort woekeren in Afrika dan heb je binnenkort dood en verderf in Europa tegen christenen en joden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten