shutterstock 353116925

Triomfantelijke terugkeer: Trump's Truth Social zet de beurs op zijn kop

Buitenlandmrt 23, 15:05
In een wereld waar de vrijheid van meningsuiting steeds meer onder druk staat door de linkse techgiganten, laat Donald Trump wederom zien dat hij niet te stoppen is. Met de aankondiging dat zijn baanbrekende sociale mediabedrijf Truth Social naar de beurs gaat via Digital World Acquisition Corp (DWAC), bewijst de Amerikaanse zakenmagnaat en voormalig president dat hij nog altijd een kracht is waar rekening mee gehouden moet worden.
Deze beursgang, met een waarde geschat op een adembenemende 6 miljard dollar, is niet zomaar een financiële overwinning. Het is een slag in het gezicht van diegenen die dachten hem te kunnen onderdrukken en een triomf voor de vrijheid van meningsuiting. Truth Social staat als een baken van licht in een wereld die gedomineerd wordt door censuur en manipulatie door platforms als Twitter en Facebook, die gedreven worden door een onverzadigbare honger naar politieke correctheid en controle.
De timing kon niet beter. Terwijl Trump zich voorbereidt op zijn mogelijke terugkeer op het politieke toneel, biedt de succesvolle beursgang van Truth Social hem niet alleen een ongekende financiële boost, maar versterkt het ook zijn positie als leider van de vrije wereld tegen de tirannie van het tech-establishment. Dit is een duidelijk signaal dat de Amerikaanse ondernemer en politieke figuur verre van uitgespeeld is; sterker nog, hij is klaar om groter terug te komen dan ooit tevoren.
Terwijl critici en tegenstanders hun tanden stukbijten op deze ontwikkeling, kunnen de aanhangers van Trump juichen. De succesvolle beursgang van Truth Social is niet alleen een overwinning voor Donald Trump als zakenman, maar ook voor het Amerikaanse volk en voor iedereen die gelooft in de onvervreemdbare rechten op vrijheid en vrije meningsuiting.
In deze historische tijden waarin de krachten van censuur en onderdrukking sterker lijken dan ooit, herinnert Truth Social ons eraan dat het licht van vrijheid niet zo gemakkelijk wordt gedoofd. Donald Trump en zijn onwrikbare strijd tegen de gevestigde orde blijven een inspiratie voor velen, en de beursgang van zijn sociale mediabedrijf is het levende bewijs dat ware leiderschap en vastberadenheid altijd de weg naar succes vinden.

Mediagezeur

De beursgang is waarschijnlijk zo'n $6 miljard waard. Volgens Amerikaanse mediabronnen zal Trump zo'n $3,5 miljard krijgen, hoewel hij dat héle bedrag niet zomaar in één keer kan cashen. Voor hem is dat natuurlijk geweldig - zeker ook omdat hij enkele gerechtelijke beslissingen aanvecht momenteel die hem bakken met geld kosten. Honderden miljoenen, mogelijk miljarden.
Ondertussen is het erg opvallend dat dit gebeurt omdat de media al jaren verkondigt dat Truth Social op het punt van omvallen staat. Het zou een faalproject eersteklas zijn. Breitbart heeft hier een flink aantal voorbeelden van verzameld. Bijvoorbeeld, CNN liep in november 2023 met deze kop: "‘Aanzienlijke twijfel’ of Trumps Truth Social zal overleven, accountants waarschuwen."
In dezelfde maand schreef New York Magazine deze kop: "Trumps Truth Social is een totale mislukking."
Ook die maand publiceerde Slate magazine de kop: "De Harde Waarheid van Truth Social." Daaronder stelde een subkop de vraag of het platform op de rand van falen staat: "Donald Trumps alternatief voor Twitter zit in de problemen. Als het mislukt, waar zal hij dan posten?"
In september 2023 publiceerde de Guardian deze kop: "Onzekere toekomst voor Trumps Truth Social platform als cruciale test nadert."
Terug in september 2022 publiceerde de Daily Beast deze kop, gebaseerd op een rapport van Reuters: "Fusie van Trumps Truth Social in gevaar nadat SPAC-verlenging mislukt: Rapport."
In dezelfde maand publiceerde het technologieblog Gizmodo deze kop: "Deal van Trumps Truth Social valt naar verluidt uiteen."
In oktober 2022 voorspelde Time Magazine specifiek het einde van Truth Social in deze kop: "De muren sluiten zich rond Trumps TRUTH Social."
Zelfs zo recent als enkele weken geleden, op 1 maart van dit jaar, stelde Politico de deal in een problematisch licht met deze kop: "Juridische hindernissen stapelen zich op voor Trumps Truth Social deal op het laatste moment."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten