schimmely

LOL! Censuurgek Sander Schimmelpenninck wordt zelf gecensureerd op Threads van Instagram

Politiekjan 13 , 15:30
De meest geschifte haatsmurf van Nederland wordt gecensureerd op Threads, de nieuwe X-kopie van Instagram. Maar Sander Schimmelpenninck vindt dat helemaal niet erg. Waarom niet? Omdat hij denkt dat "fascisten" dan nóg harder aangepakt worden. Dan is wat onnodige censuur prima, wat hem betreft.
Je hebt twee soorten mensen in het leven. De eerste soort is voor de meningsvrijheid. Dat soort mensen zien liever stuitende meningen voorbij komen als dit betekent dat er geen censuur gepleegd wordt, dan dat er hard gecensureerd wordt zodat steeds minder meningen 'mogen.'
De tweede soort? Dat zijn censuurplegers pur sang. Deze enge figuren willen meer, meer, meer censuur. Het liefste natuurlijk alleen van mensen die andere meningen wagen te hebben dan zij. Maar in het ergste geval gaan ze ook prima akkoord met censuur van zichzelf, zolang dit maar betekent dat hun 'vijanden' al helemaal niets mogen zeggen.
Raad eens welke soort Sander Schimmelpenninck is?
Juist. Kijk maar wat deze gestoorde man gisteren op Threads zette, de X-kopie van Instagram (als je mij daar wil volgen: dat kan hier):
"Interessant," aldus meneer de Haatsmurf, "ik krijg nu twee keer een melding dat Threads een post van me heeft verwijderd. Eentje waarin ik de weledelgestrenge heer Kosso punt nl beledig ('pratende biefstuk') en een ander waarin ik een keurig artikel uit de Groene deel, met als begeleidende tekst dat het een aardige verklaring voor de 'tokkieficatie' van NL geeft."
Een normaal mens is gepikeerd als dit soort onschuldige tweets verwijderd worden, maar niet Sander. Waarom niet? Nou, vervolgens legt hij uit:

"Lijkt me zeer overdreven, maar als men ook zo voortvarend is tov fascisten, vind ik het best."

Dit is werkelijk hoe de nazis en de sovjets op grote schaal censuur konden plegen. Zelfs 'trotse partijleden' werden soms gecensureerd, en dat accepteerden ze dan omdat ze dachten: 'Nou ja, als ze het bij mij doen, doen ze het al helemaal bij die walgelijke liberalen, conservatieven, traditionalisten en andersoortige vrijheidsbepleiters. Prima dus!'
Enger dan Schimmelpenninck worden ze niet gemaakt. Deze man is zó dictatoriaal dat hij zelfs blij is met censuur tegen hém - als het maar betekent dat mensen die rechts zijn nóg strenger gecensureerd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten