schimmely

Sander Schimmelpenninck beledigt alle Nederlanders: 'Geen reden tot klagen over bestaanszekerheid!'

Mediajan 09, 13:45
De walgelijkste man van Nederland, Sander Schimmelpenninck, heeft op sociale media keihard uitgehaald naar... Nou ja, naar de gewone Nederlander. Hij vindt namelijk dat wij Nederlanders totaal geen recht hebben te klagen over bestaanszekerheid. We verdienen in zijn ogen genoeg - en werken trouwens veel te weinig. Bek houden dus, zeiksnorren!
Dat Schimmelpenninck een zielig, wanstaltig, elitair, arrogant mannetje is wisten we al. Maar nu is hij zelfs voor zijn doen wel heel ver gegaan. Op Threads - het nieuwe sociale medium van Instagram, dat feitelijk een imitatie-Twitter is - lacht hij namelijk álle Nederlanders uit die zich zorgen maken om bestaanszekerheid.
Schimmeltje reageert op statistieken die door een andere gebruiker gedeeld worden. Daaruit blijkt dat Nederland qua hoogte van het gemiddeld inkomen na belastingen op de negende plek staat. Dat is dus van alle landen ter wereld.
Dat gemiddelde inkomen zegt wel iets, maar natuurlijk niet alles over het daadwerkelijke inkomen van mensen. Een klein stel superrijken kan het gemiddelde namelijk heel erg omhoog trekken. Oh, oh, wat mooi dat Nederlanders 'gemiddeld' meer dan 3.000 euro overhouden per maand. Leuk hoor.

Schimmelpenninck: Nederlanders zijn lui

Het zal niemand verbazen dat de elitaire, adelijke, arrogante betweter Sander Schimmelpenninck een heel andere reactie heeft op deze cijfers. Sterker nog, hij grijpt de statistieken aan om Nederlanders een keiharde schop te geven - met name de Nederlanders die de afgelopen tijd zeggen dat ze het financieel lastig hebben.
"Nederlanders hebben echt reden tot klagen met betrekking tot bestaansonzekerheid," schrijft Schimmelpenninck sarcastisch op Threads. "God, wat moeten die arme mensen onzeker zijn over hun bestaan. En ze werken er ook zo hard voor!"
Met andere woorden, al die Nederlanders die steeds minder te besteden hebben moeten hun bek houden. Ja, oké, we hebben iets van een miljoen arme mensen in ons land. Mensen die niet meer rondkomen en die naar de voedselbank moeten om eten te kunnen halen. Maar hé, ze wonen in een land waar het gemiddelde inkomen 3.500 per maand is, dus wat zeiken ze nou?! En trouwens, als het die werkende armen (het zijn vaak mensen met een baan die tegenwoordig financiële problemen hebben) niet bevalt, nou, dan zoeken ze toch gewoon lekker een tweede of desnoods een derde baan?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we helemaal klaar met enge figuurtjes als Schimmelpenninck. We zullen er alles aan doen om hem elke dag weer te ontmaskeren. Maar daar hebben we jouw steun bij nodig. Het mediakartel houdt namelijk van Schimmelsmurf en neemt hem in bescherming. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit nare mannetje elke dag weer aan te pakken - zoals hij verdient.
Want ja, meneer zegt immers ook dat Nederlanders niet hard werken. Dát is duidelijk de tweede boodschap van zijn sarcastische post op Threads. Nederlanders zijn luiwammesen. Ze leven erop los. Ze geven bakken met geld uit aan dingen die ze niet nodig hebben, ze weigeren te werken, maar vervolgens klagen ze wel steen en been dat ze niet een paleis leven met hun eigen slaafjes. Ofzo.
Tja. Zieliger en wanstaltiger dan Schimmelpenninck worden ze écht niet gemaakt. Wat een vreselijk figuur - wat een hater van ons volk. En wat een ranzige haatdwerg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten