Voormalig president Donald Trump tekent hoger beroep aan tegen veroordeling in zaak E. Jean Carroll

Voormalig president Donald Trump tekent hoger beroep aan tegen veroordeling in zaak E. Jean Carroll

Buitenlandmei 12, 18:00
Donald Trump, voormalig president van de Verenigde Staten, heeft hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak van een rechter in de zaak die schrijfster E. Jean Carroll tegen hem aanspande. Carroll beschuldigde Trump van seksueel misbruik en smaad. De jury oordeelde dat Trump schuldig was aan seksueel misbruik en smaad, maar niet aan verkrachting. De oud-president werd gesommeerd om een schadevergoeding van 5 miljoen dollar aan Carroll te betalen.
Carroll beweert dat Trump haar in de jaren 90 heeft verkracht in een paskamer in New York City. Trump ontkent de beschuldigingen en beweert dat Carroll het verhaal heeft verzonnen. Naar aanleiding van de beschuldigingen van Carroll heeft de jury geoordeeld dat Trump zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik en smaad, omdat hij de reputatie van Carroll zou hebben beschadigd door te beweren dat zij loog.
Trump's juridische team heeft meteen na de uitspraak aangekondigd in hoger beroep te gaan. Het is niet de eerste keer dat Trump in een juridisch gevecht verwikkeld is. De oud-president heeft meerdere rechtszaken lopen, waaronder een strafrechtelijke zaak in New York waarin hij wordt beschuldigd van fraude en belastingontduiking.
Carroll overweegt nu om een nieuwe rechtszaak te starten tegen Trump vanwege uitspraken die hij deed tijdens een op CNN uitgezonden bijeenkomst. Daarin noemde hij haar opnieuw gestoord en beweerde hij opnieuw dat ze het verhaal verzonnen heeft. Carroll noemde deze uitspraken walgelijk, akelig, verdorven en schadelijk. Het is nog niet bekend of Carroll daadwerkelijk een nieuwe rechtszaak zal starten.
De heksenjacht die Trump al maanden achtervolgt lijkt voorlopig nog niet tot een einde te komen. De voormalig president profiteert vooralsnog van alle (negatieve) aandacht gezien het feit Trump zijn populariteit alleen maar is toegenomen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten