shutterstock 740566471

WK-ambassadeur Qatar jaagt lhbtiq+-activisten tegen zich in het harnas: 'Homoseksualiteit is een geestesziekte'

Buitenlandnov 08 2022, 19:30
Het kabinet heeft al laten weten dat het een paar afgezanten gaat sturen naar het WK in Qatar. Oké, ja, ze zijn daar niet heel erg vrouw- of homovriendelijk. En ja, er zijn een paar duizend werkslaven omgekomen bij het bouwen van stadions enzo aldaar, maar hé, we zijn nu eenmaal afhankelijk voor ons gas en dergelijk van het 'land.' Dus ja, dan moet je dat soort nadelen accepteren he?
Nou, dat verhaal gaat eigenlijk niet langer op, zeker niet aangezien het kabinet Rutte IV er steeds alles aan doet om zo Woke mogelijk over te komen. Alle Deughobby's worden gepromoot door, met name, D66 en VVD. "Ik ben Woke" is zo ongeveer het nationale motto van de regering.
Waarom dat niet meer opgaat? Best simpel. De zogenaamde "WK Ambassadeur" van Qatar, oud-voetballer Khalid Salman, heeft in een Duitse documentaire even duidelijk gemaakt wat hij denkt van homoseksualiteit én de rechten van vrouwen. Om kort te zijn: als Kaag en Rutte dit prima vinden kunnen ze Woke-armbandjes direct inleveren.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
lhbtiq+'ers mogen wat Salman betreft best naar zijn land komen voor het WK. Maar - ja, er is een maar - ze dienen zich wel aan de wet te houden. "Tijdens het WK komen er veel mensen het land binnen. Bijvoorbeeld homo's," zegt hij. "Het belangrijkste is dat iedereen zal accepteren dat ze hier komen. Maar ze zullen onze regels moeten accepteren."
Hij heeft er met name een probleem mee als homoseksuele Westerlingen denken dat ze met kínderen kunnen praten - of zelfs maar dat Arabische kinderen hun kunnen zien. Als ze dat doen kunnen die kinderen namelijk gaan denken dat homoseksualiteit niet erg is. Maar dat is het wel, vindt Salman. Sterker nog, "het is een geestesziekte."
Met andere woorden, homoseksuelen mogen best naar Qatar... maar ze moeten vooral net doen alsof ze heteroseksueel zijn. Van elkaar afblijven, dus, 'viezeriken!'
Let wel, dit gaat alleen op voor mannelijke homo's. Want lesbiënnes zijn sowieso niet welkom in Qatar. Niet vanwege hun geaardheid, maar vanwege... hun gender. Vrouwen moeten eigenlijk maar gewoon thuisblijven, vindt Salman.
Met andere woorden, toch nog iets van goed nieuws voor homoseksuele mannen: zij hebben meer rechten in Qatar dan vrouwen. Yay!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten