screen shot 2023 09 12 at 125926

Wut?! Republikeinse presidentskandidaat Nikki Haley: 'Amerika is in oorlog met China'

Buitenlandsep 12 2023, 18:00
Als je wilt weten hoe totaal gestoord de neoconservatieve vleugel van de Republikeinse Partij nog steeds is hoef je alleen maar een paar video's te kijken van Nikki Haley. Deze voormalige ambassadeur van de VS bij de VN wil namelijk oorlog met iedereen. Van Rusland tot China. Leuk hoor!
We weten natuurlijk allemaal dat die Amerikanen maar wat graag oorlog met Rusland voeren. Sterker nog, daar zijn ze al actief mee bezig. De oorlog in Oekraïne is bewust uitgelokt door Amerika met het doel om Rusland daar in een grote, dure oorlog te verwikkelen. Tel daar dan al die sancties bij op, en je ziet hoe Amerika die oorlog wilde en wil gebruiken om Rusland te verzwakken (wat niet helemaal werkt, trouwens).
Maar dat is nog lang niet afdoende wat de neoconservatieven betreft. Want de Republikeinse Presidentskandidaat Nikki Haley wil nog véél verder gaan. Een oorlog met Rusland? Ha, kinderspel! De échte vijand is China!
Haar redenering? "China is zich al jaren aan het voorbereiden voor een oorlog met ons," aldus Haley onlangs bij CNN. "Dus ja, ik zie China als een vijand."
Vervolgens ging ze los over dat de totaal demente en geschifte Joe Biden volgens haar niet fel genoeg op China is - dit terwijl Biden en zijn even gekke Democratische vrienden al gedreigd hebben een enorme oorlog te starten als China iets doet daar met Taiwan.

Nikki Haley says America is at war with China. “Yes, I view China as as an enemy.” “They have killed many more Americans than the Iraq, Iran, the Iraq, the Afghanistan and Vietnam wars combined.” Nikki Haley forwards a conspiracy theory about how China is developing…

236
Reply
Vervolgens zei Haley dat het belangrijkste is dat "we niet lief" moeten zijn tegen China, maar juist keihard. Want China moet even heel duidelijk leren wie de baas is - niet alleen in Amerika, zelfs niet in Zuid-Amerika, maar in de hele wereld. De VS. Die zijn de baas. Altijd en overal.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we helemaal klaar met die imperialistische agenda van Amerika... en we spreken ons er fel tegen uit. Maar dit betekent dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS in de lucht te houden, want het kartel straft critici van Amerika keihard. Doneer daarom aan DDS en help ons pal te staan voor vréde, níét voor oorlog.
Dit is gewoon knettergek. Nee, China is geen 'vriend.' Maar er is wél heel veel handel met China, er is een onderlinge afhankelijkheid, en - oh ja - een oorlog uitvechten met dat land om wat voor reden dan ook is desastreus voor de héle wereld. Oh ja, en daar komt nog eens bij dat de geschiedenis bewezen heeft dat China juist positief reageert op positieve handreikingen, en het hoofd in de nek gooit als je je als een olifant in een porseleinkast gedraagt.
Die Amerikaans neocons zijn werkelijk doodeng. Ze wíllen de wereld - bewust - in de fik steken. Wat een gekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten